Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wyco

    tag

    Nyelv-ráragadás témában: ragad, ha angolul beszelsz. A gond az, hogy elsosorban az olcsobb helyeken (lakhatas/munka) az emberek jo resze nem tud angolul ezert nem tudsz veluk kommunikalni mert nem értik meg, vagy csak nagyon alap szinten. Magyarul ha angolt akarsz tanulni akkor angolokkal kell beszelj...szoval nem egyszeru kor ha az elejen vagy.

    Masik sztori, ez mar szemelyes tapasztalat tegnapelottrol:

    Reggel bementem Piccadilly-n a Mekibe, ezerrel szól a karácsonyi zene. Leadom a rendelest, mekmaffin, satobbi. Pultoscsaj beazonosithatatlan korú indiai/srilankai jellegu enyhen tulsulyos egyorrú. Probaltam unalmamban szocializalodni, mondom nem bolondul meg a nonstop karacsonyi zenéktol? (aren't you going nuts...?). Nem érti. Mégegyszer. Semmi. Aztan atfogalmaztam (aren't you going crazy?), akkor mar megertette, de a kovetkezo reakcioja az volt hogy nem zavarja, mert nem tud angolul es nem tudja hogy ezek annyira karacsonyi zenék.
    Fasza mondom. A Piccadilly metróállomás éves kimeno forgalma 39 millio utas, tehat naponta picit tobb mint 106849 ember jon ki csak a metróból ott. Valszeg mégennyi jon a kornyezo allomasok felol is vagy száll át itt [és halad át a tér felszini részén]. Ha ennek csak az ezreléke megy be a Mekibe, az is 2000 ember/nap. Azert ez nem semmi hogy a legforgalmasabb téren levo mekibe betesznek valakit egyedul az etterembe (vasarnap reggel csak ot lattam bent) aki annyit nem tud angolul hogy beazonositson egy karacsonyi számot. Ennyit arrol, hogy mennyire nem kell angolul tudni ahhoz hogy munkat kapjon az ember, ha hajlando idegileg elviselni az embertomeget. Mondjuk itt ez utobbin van a hangsuly - voltam mar par helyen, pubban, mekiben, stb, ahova ha kéthéttel kesobb visszamész akkor a teljes kiszolgálószemélyzet lecserélodott addigra. Jellemzoen igen kozponti helyekrol van szo amik richtig gyilkos zónák munkavallalásra, a gyorséttermekbe és pubokba ide kb mindenkit felvesznek akinek humanoid kulseje van (sot az eselyegyenlosegi torvenyek miatt valszeg még azt is akinek nincs).

    BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

Új hozzászólás Aktív témák