Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bondi

    csendes tag

    A szakácskodáshoz azért hozzáteszek annyit, hogy nem mindegy, milyen helyre kerülsz! Nyilván egy gyorsétteremben a beledet is kidolgozod, de más helyeken nem feltétlenül. Éttermek, szállodák konyháin más és más a munkamenet. A legrosszabb szerintem a rendezvények "etetése", lebonyolítása.

    Összességében persze a vendéglátás és idegenforgalom (catering, hospitality, tourism) eleve nem "nine to five" ágazat, hanem taposómalom... :)

    Függetlenül attól, hogy az angol konyha röhejes színvonalú, azért a szakács-szakmán belül itt is megvannak a szintek. Itt utánanézhetsz.

    Röviden: commis chef [komi sef] - kb. kukta, tanulószakács, csicska. Értsd: minimálbéres meló.

    Chef-de-partie: a "catering college" ad ilyen képzést, ezzel már el lehet menni bárhova.

    Sous chef [szú sef]: a főszakács helyettese, szóval gyakorlatilag egy egész konyhát el kell tudnia vezetni, nyilván x év munkatapasztalat után.

    Head chef: főszakács, "ügyvivő" (executive), fővezér, mindenható stb. :)

    Úgymond külön kategória lehet a pastry chef, magyarul a cukrász.

Új hozzászólás Aktív témák