Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yeffy

    veterán

    udv,

    kérdeznék egy olyat, hogy ha probaido alatt elbocsajtottak, az elozo munkaltatod kozli veled, hogy ha kell referencia, csak az employment date-et fogjak megadni, majd talalsz egy uj helyet, akik kernek refit, lehet ebbol adott esetben problema?

    amennyire tudom, rossz referenciat nem igazan adhatnak rolad, ha igen, be is perelheted oket (mint hitelrontas elvileg?). de olyat is hallottam már, h ha valakirol csak ilyen brief refit adnak, az az uj munkaltato szemeben lehet red flag, ha epp personal refit kertek, es nem kapnak rolad infot azon kivul, h mettol meddig dolgoztal ott. mert h arra lennenek kivancsiak, h milyen ez a munkaero, akit felvettek.

    van errol valakinek tapasztalata, esetleg infoja megosztani, hogy mukodik ez (IT elsosorban)?

    bonusz kerdeskent, kinek mi az otlete ezen info (probaido alatti elkuldes, performance issue miatt, hosszu sztori) elmaszkirozasara, az uj munkaltatonak az orrara nem kotesere, vagy kikerulesere? van, aki azt javasolja, h szimplan csak ne mellekeld az elozo munkaltatot a CV-ben, mondj mast arra az idoszakra (utazas, kulfoldon élés, stb), vagy mondd azt, h contractor pozi volt, netan azt, h mas volt a melo, mint amit elozetesen felvazoltak, majd kozos megegyezessel elvaltak utjaitok. ez utobbinal viszont, ha kernek refit, az nem "buktathat le"?

    van erre valami diplomatikus, ugymond lebukasmentes megoldas? ha ez egyaltalan problema? CAB szerint gyakran csak rovid refit adnak a munkaltatok.

    [ Szerkesztve ]

    Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

Új hozzászólás Aktív témák