Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • melon

    tag

    válasz Devid_81 #13338 üzenetére

    Abszolut egyetertek. Masreszt nalam a repules epp eleg maceraval jar, biztosan nem nehezitenem meg magamnak az utat eggyel tobb lehetseges problemaval. Mondjuk bennem van annyi fozesi potencial, hogy ha igazan szeretnek enni egy jo toltott kaposztat, akkor megkerdeznem anyamat, hogyan kell kesziteni pontosan, es megprobalnek kesziteni magam. Nem vagyok egy sztarsef, de kezdek belejonni a fozesbe, es szerintem nem nehez beszerezni a hozzavalokat itt sem - egyedul talan a jo minosegu fuszerpaprika lehet problemas, de azt hozni konnyebb, mint kaposztat :)

    Masreszt meg pont azt elvezem, meg igy majdnem masfel ev utan is, hogy itt ezerszer tobb lehetosegem van szamomra ismeretlen es erdekes izu eteleket kiprobalni, latokort szelesiteni. Szeretem a toltott kaposztat, szeretem a halaszlet, az ujhazi tyukhuslevest, a pacalporkoltet, de nem sovargok utanuk. Ha majd Magyarorszagon jarok, akkor eszem beloluk egy jot, es ennyi.

    Olvastam itt tobbszor, hogy az angol kaja milyen szar, meg hogy izetlen, stb. En azt gondolom, hogy cserebe itt annyival tobbfele elelmiszert kapni, vasarloerteken szamolva olcsobban, hogy sokkal-sokkal tobb lehetoseged van a valtozatosabb es - megkockaztatom - egeszsegesebb etrendre, mint Magyarorszagon. Hozzateszem, hogy ami angol etelt ettem, az eddig tobbnyire izlett. Ugyanakkor sokan elfelejtik, hogy itt ugyanugy elerheto az angol konyha mellett a kinai/thai/japan, a torok es egyeb kozel-keleti, az olasz, spanyol, portugal, a gorog, a karibi, a francia es meg ki tudja hany nemzet konyhajahoz szinte minden hozzavalo, es hogy ezt a boseget szerintem jonehanyan mintegy "szelektiv vaksagbol" eszre sem veszik.

Új hozzászólás Aktív témák