Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ctibor

    senior tag

    Most már hetek (hónapok?) óta olvasom az újra meg újra fellángoló elkeseredett GPS vitát.

    Akkor én is hadd tegyem hozzá a véleményem:

    1. Egyetértek azzal, hogy akinek kifejezetten navigációs eszközre van szüksége, az szerezzen be olyat.

    2. De azzal is egyetértek, hogy itt OKOS telefonokról beszélgetünk, amelyeket úgy gyártanak és hirdetnek, hogy telefonáláson kívül más funkciókra is alkalmasak -- a többi között navigálásra. Ha pedig ezt hirdetik róluk, akkor tegyenek is eleget az állításnak!

    3. Mint a gyakorlatban tapasztaljuk azonban, ez gyakran nem így van: a GPS-képes készülékek csak korlátozottan, néha úgy sem képesek a helymeghatározásra... Az is gyakorlati tapasztalat, hogy minél olcsóbb a telefon, annál nagyobb a veszélye, hogy nem jó a GPS vétele. (Ez nem abszolút szabály, de statisztikailag -- azt hiszem -- igazolható.)

    4. Mi a megoldás?
    Nem tudom. Én azt az utat választottam, hogy olyan -- MÉG MINDIG KÍNAI ÉS MÉG MINDIG KÉT KÁRTYÁS -- telefont vettem magamnak, amitől joggal várhatom el, hogy a GPS funkciója is tökéletes legyen. (Igaz, ez nagyon sok pénzembe került -- 400$ felett... :Y )

    Az előző telefonom is navigált (iNew V3), de valljuk be: nem volt az igazi... :( A mostani Huawei Ascend P7 telómnál viszont ez egyszerűen nem kérdés: bekapcsolom BÁRMELYIK navi progit és AZONNAL van jel, amit stabilan meg is tart. :K Ezt eddig egyik korábbi (pedig volt egy pár) sem tudta megközelíteni.

    Galaxy Tab S6 LTE, Galaxy Z Flip3 5G, Galaxy Watch4 Classic e-SIM

Új hozzászólás Aktív témák