Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    @LonGleY, Somatom

    köszi a válaszokat!

    (bocs, nem tudok direktbe válaszolni, az opera valamiért a "válasz" opciónál újra be akar léptetni, de nem tud, visszadob az elejére. nem mindig, csak általában... pl. most)

    szóval lefekvés után még nyomkodtam kicsit, de nem sokkal vagyok előrébb, segítséget szeretnék kérni: nem jöttem rá, hogyan tudok az alkalmazások közt mappákat létrehozni. elmondom mi a terv:

    nálam most úgy néz ki a menü, hogy vannak a fő asztalok, ebből összesen három:
    az alapértelmezetten vannak azok a programok, amiket leginkább használok, illetve fontos a gyors elérés (naptár, opera, fotó, led, profil váltó, mail stb.) ebből kettő mappa, a profilváltóban vannak az egyes profilok linkjei, a mail mappában meg 3 levelező kliens, (a beépített a cégesnek, 2 gmail fiók és egy yahoo)
    Van még két asztal, az egyik a naptár (S-tervező widget), a másik az akciójegyzet, az egyfajta notesz, amire a tollal gyorsan lehet jegyzetelni, skiccelni.
    alul a tálcán (vagy hogy hívják itt?) van a gyári hívó, egy dialer, egy lerakó gomb (hívás megszakító) meg task swich (de az nem sokat ér) meg a rácsos gomb, ami az alkalmazásokhoz visz.-->

    --> Az alkalmazások szintjén van újabb két asztal, az egyiken a további gyakran használt alkalmazások (ez félig van), a másikon meg az összes többi alkalmazás összesen 20 mappában tematikusan csoportosítva (notes, gps, chat, web, iroda, rajz stb.). A közel 200 alkalmazás így elfér kevesebb, mint egy oldalon (asztalon), mivel alul még van hely egy sor mappának, ha újabb tematikák kerülnének elő (aminek kicsi az esélye).

    nálam a pc-n is így működik, van sok száz portable programom, tematikusan, 3 szintű mappa rendszerbe sorolva egy "Z" meghajtón, a linkjeik pedig egy classic start menő programban (ami olyan, mint az xp régi start menüje) ugyanilyen tematikában. egy újratelepítés esetén csak bemásolom ezt a helyére és több száz program azonnal indítható a start menüből.

    ezt szeretném reprodukálni, mert megszoktam, átlátható és bevált. csak azt szerzetném elérni, hogy véletlen érintésre ne módosuljon. egyszóval az alkalmazás szinten a mappákba rendezhetőség nálam alap dolog és egyelőre ezt nem látom vagyis nem találom az Apex launcherben. az asztalon pedig a lehető legkevesebb dolog legyen. nekem ez a mélységi strukturálás (vannak fő kategóriák, alkategóriák és még azok alatt is lehetnek) sokkal átláthatóbb, mintha minden egymás mellett van, merte egyszerre kevesebb dolgot kell átlátni, és ha ismerem a logikáját sokkal gyorsabban mozgok benne. sajnos itt a mappákon belül almappákat már nem lehet létrehozni... :U

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák