Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DrDante666

    tag

    Arról van valami konkrét tapasztalatok, hogy mi történne az akkumulátorral, ha ugyanúgy töltőről használnám a tabletet mint egy notit? Tehát a tabletek abba kategóriába tartoznak e tekintetben, mint a notebookok/netbookok, hogy folyamatosan akkumulátorról használva viszonylag hamar elhasználódik az akksi, de minden további nélkül használhatók hálózatról az akksi fárasztása nélkül, vagy mint telefonok, hogy elvégre mobil eszközök és akár évekig is jól bírja az akku, sőt folyamatosan hálózaton tartani nem is szerencsés (akku nélkül be sem kapcsol, így talán töltőn is azon keresztül kapja az energiát a készülék).
    A neten jónéhány infót találni erről, viszont még a megbízhatónak gondolt források is teljesen ellent mondanak egymásnak. Van ahol azt írják, hogy a teljes feltöltés érdekében jó ötlet éjszakára töltőn hagyni (mintha a Googlenél ilyesmit olvastam volna a Nexus 7 kapcsán), máshol már felesleges, mert úgyis csak minimálisat vagy semmit nem tölt rá, hanem csak fogyaszt a töltő és az akkunak amúgy sem jó a túltöltés, még ha védve is van ellene (inkább ebben látok rációt). Egyesek (ált. akik féltve számolják a ciklusokat) szerint a töltéssel célszerű megvárni még lemerül az akksi, mert úgyis elhasználunk egy töltési ciklust, így pl. 60%-ról feltölteni nem ajánlott, mások szerint bár néha célszerű stresszelni az akkut egy teljes ciklussal (bár előfurdolt, hogy többet árt, mint használ), de nyugodtan rátölthetünk, sőt a rátöltögetés még jobb is az akkunak részben azért is, mert a túlmerítés elleni védelem nem olyan hatékony mint a túltöltési (ezt tartom a reálisabbnak).
    Magam annyit tudok hozzátenni a témához, hogy asztali célra használt notebookoknál javasolják, hogy vegyük ki az akkut, vagy a csepptöltés miatt (ami ezeknél a modern akkuknál szerintem már nincs), vagy mert ha kicsit visszamerül (95% alá megy), mert akkor már rögtön töltené is fel, amivel elhasználódna az akksi és amúgy sem szerencsés teljesen feltöltve tárolni (ez utóbbi világos). Ezzel kapcsolatban saját tapasztalatom az, hogy elsősorban asztali használat mellett (úgy havonta azért használtam akkuról, vagy egyébként is, vagy csak merítés miatt) nem vettem ki belőle, nem tapasztaltam semmilyen rátöltögetést és 4 év után még most is 75%-os, max. 1,5-2 óra üzemidővel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák