Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sur1G

    aktív tag

    Üdv!
    Úgy néz ki, hogy sikerült eladnom a régi VGA-t és most gondolkodok, hogy mire cseréljem (R9 270X). Ár érték arányban nagyon tetszik az R9 290 széria. Pár napja érdeklődtem a proci, meg a táp kapcsán, hogy elég-e hozzá és azokkal elvileg nincs baj (I5-4570 gyári hűtés, FPS Raider 550W). Viszont olvasgatva az utóbbi napok hozzászólásait úgy látom, hogy a kártyánál a hűtés a szűk keresztmetszet. Szeretném a segítségeteket kérni, hogy a mostani gépházamba mire számíthatok egy ilyen kártya vásárlásával.

    A ház típusa: GIGABYTE GZ-X1

    A ház oldalán van egy "Intel CAG 1.1 Fan Duct nevezetű műanyag "csatorna" szerűség, amely a proci által termelt hőt vezeti ki a ház oldalán. Alatta látható egy perforált rész, amelyen keresztül a VGA által termelt hő távozik. Hátul van egy 12 cm-es venti, de állítólag az ház első részére is felszerelhető még egy darab 12 cm-es venti (ha hazamegyek megnézem, mert kíváncsivá tett). A gépházban van még egy SSD meg egy HHD.

    Nem akarom a kártyát húzni, tuningolni. A célom az, hogy beteszem, bekötöm, feltelepítem a drivert és játszok vele pár évig. Jó ez a ház a kártyához vagy inkább felejtsem el?

    Az első kiszemeltem egy MSI R9 290 Gaming 4G volt. Láttam, hogy valakinek itt problémája volt vele. Külföldi teszteket találtam róla, ahol azt írják, hogy talán az átlagosnál melegebb a kártya viszont a hűtés hangja nem problémás, a stock kártyáknál jóval halkabb. Próbáltam keresni hangteljesítmény szinteket, de csak az R9 290X-re találtam, és az meg egyáltalán nem volt hangosabb a többi tesztben szereplő gyártó kártyájánál. Az a lényeg, hogy netezés, filmnézés közbe kvázi hangtalan legyen (Asus R9 270X DC2T az ilyenkor hangtalan volt, vagy a proci ventije elnyomta nem tudom, de a gép összességébe nem zavar alvás közben). Játék közben nem zavar, ha van egy kis hangja, de ha nagyon hangos, akkor inkább nézek más márkát, gyártót.

    A kérdésem, hogy alap beállításon (Gaming mode 977 Mhz esetleg OC mode 1007 Mhz) is hangos az MSI Gaming, vagy csak tuning hatására?
    Ebben az árkategóriába (85-90 ezer Ft) az Asus R9 290 DC2OC találtam még. Annak jobb a hűtése? A többi kártya 100+ áron van, amit szerintem meg már nem ér meg. Használtat nem akarok venni, és csak bolti (pcx, ipon, aqua stb...) jöhet szóba.

    Bocs, ha egy kicsit hosszú lett.

    Üdv

Új hozzászólás Aktív témák