Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz Tapsi #9011 üzenetére

    "Ehhez vegyük hozzá a tisztességes adózás morális kérdését.": az adót azért sokallják többen (én is), mert nem hisszük el, hogy optimálisan költi el a kormány. Ennélfogva adózásnál nincs morális kérdés, senki nem fogja azt mondani, hogy még többet akar adózni, mert a nyírségben még mindig van két gyerek, aki éhezik.

    aki úgy adózik, hogy a nav szerint is törvényes, az rendben van. ha a kormány ad törvényes adócsökkentési lehetőséget és ezt valaki kihasználja, az rendben van.

    egyébként is bonyolult lenne moralizálni az adón, mert azt is mondja a kormány, hogy magasztos társadalmi célok teljesítésért ad adókedvezményt. ha három gyereket nevelsz, adókedvezményt kapsz. ki tudna ebbe belekötni?

    nekem pl. az nem tetszett, hogy egyszer régebben dolgoztam olyan fizetésért, hogy évközben elértem a tb biztosítási járulék felső határát. amikor kirúgtak, akkor ugyanúgy 45 napig voltam utána biztosítva, mint az, aki a töredékét fizette be. tehát ha mondjuk májusra eléred a határt, akkor 7 hónapig nem fizetsz semmit, mégis biztosítva vagy. ha kirúgnak júniusban, akkor az a biztosítási fedezet, ami érvényes lenne ugyanúgy nulla befizetéssel, nem érvényes, hanem fizetned kell.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák