Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JayZ

    tag

    válasz FLx #10795 üzenetére

    Szerintem még fejlesztőként is egy erősebb senior bér a nettó 6-700, nemhogy ba/tesztelő vonalon.. Mindenki meg vezető fejlesztő sem lehet, nettó 700+ környéke meg az a szint. Szóval nem tudom. Nyilván egy jó képességű, ambíciózus fejlesztő simán csípi ezt a szintet de nem ez az átlag..

    Ez a megélhetés meg.. nettó 400k alatt BP-en nem látom azt reálisnak, hogy olyan ütemben tudna az ember megtakarítani, amiből belátható időn belül tud egy lakáshitelt indítani, szórakozni, félretenni egy autóra, akármi.
    Úriember írja pár sorral feljebb, hogy 39 évesen tanárként jut talán oda, hogy nettó 320at fog kapni, miről beszélünk? Persze, lehet váltani, de nagyon nem az IT fizetési szint az átlag, és indulni az életben hátszél nélkül még az is majdhogy nem egy puttyon guano.

    Az szvsz meg nem élet hogy egy idegen össze....a minden nap az élettered, és spórolsz havonta 50 ezret. Nem mindenki tud ismerőssel/kultúrált emberrel albiban lakni, aztán költözz megint.. Ez a lakótárs dolog olyan mint egy párkapcsolat, még egy haverral sem tuti hogy minden klappol, mikor együtt élsz, akkor derül ki.
    Na meg x év kollégium/pár degenerált lakótárs után az ember inkább menekül egy 25nm-es lyukba egyedül és benyeli a pluszköltséget..

Új hozzászólás Aktív témák