Atomot és GeForce-ot kombinál a ZBOX ID84

A Zotac bejelentette legújabb ZBOX sorozatba tartozó nettopját, mely az élettartamuk végét taposó Ion platformra épülő megoldásokat váltja le. A ZBOX ID84-ben egy Intel Atom D2550-es processzor dolgozik, mely a Cedar Trail platform alapja. A lapka két magja 1,86 GHz-en üzemel. Az 1066 MHz-es DDR3-as rendszermemória maximum 4 GB lehet, ami két SO-DIMM modulon keresztül biztosítható. A vállalat elsősorban multimédiás gépként tekint a termékre, így a platform kritkán aluli terméktámogatásban részesülő IGP-je letiltásra került. Helyébe egy NVIDIA GeForce GT 520M-es MXM modul lépett. A dedikált grafikus vezérlő sajnos csak x1-es PCI Express 1.0-s csatolóval kapcsolódik az NM10-es vezérlőhídhoz, vagyis a soros adatátviteli teljesítmény maximum 250 MB/s lehet. Ez sajnos kellemetlen akadásokat eredményezhet egyes Full HD-s felbontású, streamelt flashvideóknál. Fontos, hogy ez a jelenség csak a magas bitrátájú és magas felbontású flashvideók alatt érezhető, így a többi tartalom gyorsításánál nem képez akadályt a szűkös adatátviteli tempó. Ennek megfelelően a multimédiás szórakozás a Blu-ray, a DVD vagy az egyéb elterjedt fájlformátumokban kódolt filmek esetében tökéletesen biztosított.

A VESA75 vagy VESA100 szabványú állványt támogató kijelzők hátuljára felszerelhető újdonságon két darab 3.0-s és négy 2.0-s USB, valamint egy S/PDIF port lesz, emellett alapfelszereltség a kártyaolvasó, illetve a Gigabit Ethernet, a 802.11n-es Wi-Fi és a Bluetooth 3.0-s modul. A csomag része még egy távirányító is, illetve a külső tápegység.

A HDMI és DVI kimenettel is rendelkező ZBOX ID84 természetesen rendelhető Plus jelzésű kivitelben, ami lényegében annyit jelent, hogy a Zotac gondoskodik a memória és az adattároló beépítéséről is. A vállalat ilyenkor a gépbe 2 GB DDR3 memóriát helyez egy 320 GB-os percenként 5400 fordulatot teljesítő merevlemez mellé. A Zotac az árazásról még nem beszélt, de a termékek forgalmazása még ebben a hónapban megkezdődik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés