Zotac HDMI Stick PC-k vezetékes hálózati képességgel

A különféle gyártóktól származó, HDMI aljzatba illeszthető, úgynevezett stick PC-kből már igen szép választék összegyűlt az elmúlt egy évben, de nagyon úgy tűnik, az őrületnek közel sincs vége. Jobb később, mint soha alapon a Zotac állt be most a sorba, és rögtön két eszközt, ahogy ők nevezik, "Pico megoldást" bocsátanak áruba a jól ismert ZBox családon belül – de ez nem keverendő össze a korábbi Pico eszközeikkel.

Zotac ZBox PI220 Pico / ZBox PI221 Pico Zotac ZBox PI220 Pico / ZBox PI221 Pico
Zotac ZBox PI220 Pico / ZBox PI221 Pico [+]

A PI220 és PI221 jelzéssel ellátott termékek alapvetően teljesen ugyanarra a hardverre építenek, 14 nm-es Intel Atom "Cherry Trail" x5-Z8300 SoC HD Graphics IGP-vel, 2 GB DDR3L 1600 MHz RAM, 32 GB-os eMMC tároló, IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s vezeték nélküli vezérlők. Ehhez hozzáadódik az USB 3.0-s port, a 3 az 1-ben kártyaolvasó, illetve ami a kategóriában nem igen szokványos, egy vezetékes hálózati aljzat is. Sajnos ez utóbbi csak 10/100 Mbps tempóra képes, de a felhasználási területet (jellemzően streaming) nézve elegendő lesz. Mindkét rendszer előre telepített, 32 bites Windows 10 Home operációs rendszerrel érkezik.


[+]

Az egyetlen egy különbség, hogy a PI221 teljesen passzív hűtésű, míg a PI220-ban egy kis méretű ventilátor gondoskodik a központi egység megfelelő hőmérsékletéről. Utóbbival könnyebben elkerülhető a melegedésből fakadó órajelcsökkentés (throttling) következtében tapasztalható teljesítménycsökkenés, cserébe némi zajt generál, bár ezzel kapcsolatosan pontos értékekkel a gyártó nem szolgált. Ahogyan az ár sem publikus, ugyanis maga a termék először a hónap végén kezdődő tajvani Computex 2016 kiállításon lesz először látható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés