Hirdetés

Zajtalan Zalman rendszer - kisebb méretben is

A Zalman a Computexen bemutatta zajtalan rendszerek építéséhez kínált TNN (Totally No Noise) házainak új példányát. A TNN 300 az általunk is bemutatott 500AF-hez képest kisebb is, csinosabb is – de persze hűtési teljesítménye is elmarad a nagytesvér mögött.

A TNN 300-ba microATX formátumú alaplap szerelhető. A bővítőkártyák számára biztosított négy sloton kívül még egyet találunk a hátoldalon, ide a Zalman analóg sztereó hangrendszereket kiszolgáló (opcionális) erősítőkártyája illeszkedik. A központi és a grafikus processzor által termelt hő elvezetése a már ismert módon, hőcsövekkel történik, amelyek itt nem pusztán a ház falára, hanem az azon kívül, pajzsszerűen elhelyezett bordákra vezetik a meleget. A videokártya RAM-chipjeire a megszokott, tüskés hátú bordák ragaszthatók.

A CPU tartós maximális disszipációja 70 watt lehet – ez és a 350 wattos, ugyancsak passzív hűtésű tápegység határozza meg alapvetően a házba építhető rendszer paramétereit. Egy zajmentes PC jó szolgálatot tehet multimédiás központként, ehhez a feladatkörhöz a Zalman opcionális távirányítót és tévévevőként, lejátszóként, DVD-íróként használható, a Windows MCE-vel is kompatibilis szoftvert kínál.


A Computexen a gyártó több más újdonságot is kiállított, közöttük a híres játékosról, Fatal1tyről elnevezett CPU- és VGA-hűtőt, illetve házat. Reméljük, hamarosan még több részlettel szolgálhatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés