Hirdetés

Xigmatek Dark Knight II processzorhűtő matt feketében és fehérben

A Xigmatek bejelentette, hogy elkészült a közkedvelt Dark Knight processzorhűtő második generációs modelljével, ami az SD 1483-as típusjelzést viseli. Az újdonság megjelenésével a vállalat egyben azt a tévhitet is eloszlatta, hogy az első generációs modell frissített kiadása, a matt fekete Night Hawk és annak matt fehér változata a Frostbourne Edition lennének a Dark Knight második generációi, ugyanis a legtöbb helyen ezeket a modelleket tüntetik fel Dark Knight II-ként – természetesen helytelenül, hiszen mindkettő az első generációs SD 1283-on alapszik, csupán egy speciális bevonattal látták el ezeket.


[+]

Azt egyelőre nem tudni, hogy az újdonság pontosan mikor és mennyiért kerül majd a boltokba (egy kanadai webáruház 10 000 forintnak megfelelő kanadai dollárra árazta be), de a technikai paraméterek már ismertek. Sajnos újdonság ide vagy oda, úgy tűnik nem mertek komolyabban hozzá nyúlni a termékhez, noha a bordák alakját kissé átformálták, de lényegében a 120 x 50 x 159 milliméteres méret nem változott, ahogy a 406 grammos tömeg sem. Ennek tudatában nem meglepő, hogy maradt a három darab 8 milliméteres hővezető cső, amelyek közvetlenül érintkeznek a processzorral (H.D.T). A kerámiabevonat viszont most alapfelszereltség, ami szintén matt fekete vagy fehér lehet, így ezen a téren sincs változás.


[+]

Újdonság a felhasznált légkavaró és annak rögzítése. A 120 mm-es XOF helyett most a XAF széria LED-es ventilátorát alkalmazzák 140 mm-es átmérővel, ami alacsonyabb maximális fordulat mellett (800-1400 helyett 800-1200 rpm) jelentősen több levegőt szállít (90,3 cfm a korábbi 60 cfm helyett) kisebb légnyomás (1,86 helyett 1,08 mmH2O) és picit nagyobb zajszint (16 helyett 18 dBA) mellett. Az élettartamot viszont megháromszorozták, amit  az új légkavarónál így 150 000 órára becsülnek – az FCB csapágyazást réztengelyes csúszócsapágyra cserélték.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés