Júniusi frissítésben jön a külső adattárolók támogatás az Xbox One-hoz

A Microsoft hivatalosan is megerősítette, hogy egy júniusban érkező új firmware keretében az Xbox One támogatni fogja a külső adattárolókat, melyről korábban már érkeztek apró információmorzsák. A vállalat nem készít saját megoldást, viszont lesznek követelmények, amelyeknek meg kell felelni. Többek között csak USB 3.0-s megoldások jöhetnek szóba, minimum 256 GB-os tárkapacitással, illetve lesz egy meghatározott minimális olvasási és írási sebesség is. Utóbbi nem lesz vállalhatatlanul magas, tehát a legtöbb USB 3.0-s külső merevlemez használható lesz.

Az Xbox One összesen két külső adattárolót támogat egyszerre, illetve fontos, hogy ezeket a használat előtt le kell formázni. Erre maga a konzol fogja figyelmeztetni a felhasználót és a művelet ekkor el is végezhető. Ezután az adattároló más számítógépen nem lesz használható, viszont az egyes Xbox One rendszereken igen, tehát a lementett adatokat át lehet vinni a barátokhoz. Ez a játékokra is vonatkozik, de csak akkor, ha a felhasználó azzal a felhasználónévvel jelentkezik be, amelyikkel az adott játékot vásárolta.

A Microsoft elárulta még, hogy van egy maximális kapacitásra vonatkozó limit a rendszerben, így az Xbox One-hoz kötött külső adattároló nem lehet nagyobb 16 TB-nál. Ez ma még nem fontos, hiszen ezt a kapacitást az aktuális hardverek meg sem közelítik, de később talán lényeges adat lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés