Windows blog: hírolvasó a Windows 8-ban, avagy van új a lapok alatt

A Windows 8 Release Preview újdonságai között néhány új, Metro stílusú program is akad, melyek közül bejegyzésünkben a Hírek nevűt nézzük meg kicsit közelebbről. Mint azt a neve is mutatja, ez egy hírolvasó alkalmazás, mely a reggeli napilapok és a Metro stílus keveredéséből kapott letisztult külsőt és könnyű kezelhetőséget kínál.


[+]

Belépve és az általunk preferált országot kiválasztva az adott helyhez kapcsolódó, specifikus hírcsokrot kapunk, melyekből a vezető hírek mellett belföldi, külföldi, szórakozás, üzlet, sport, politika, tudomány és technológia, valamint egészség témakörben szemlézhetünk kedvünkre.


[+]

Ennél azonban érdekesebb a My News szakasz, melyben a saját híreinket olvasgathatjuk, de a hírforrások összeállítása nem a hagyományos módon történik, azaz nem nekünk kell megmondanunk, hogy mely forrásokat akarjuk összeszedni. Elég csupán megadnunk egy új, általunk érdekesnek gondolt szekciót, a program pedig ennek neve alapján összeválogatja az oda tartozó híreket forrásaiból. Az egyes szakaszokat bármelyik összeállításból élő lapkára is tűzhetjük.

Azért rólunk is találni némi hírt, mégha jórészt inkább a sporttal kapcsolatban Azért rólunk is találni némi hírt, mégha jórészt inkább a sporttal kapcsolatban
Azért rólunk is találni némi hírt, mégha jórészt inkább a sporttal kapcsolatban [+]

Amennyiben csak egyes forrásokból szeretnénk böngészni, úgy azt is megtehetjük a Sources szakaszban, ahol tetemes mennyiségű forráscsatorna között válogathatunk. Azonban itt elő is kerül az egyik hiányosság, miszerint saját csatornákat nem adhatunk sem ehhez a szakaszhoz, sem bármelyik másikhoz, így be kell érnünk az előre megadott kínálattal.


[+]

Másik nagy hibája a programnak, hogy egyszerre csak egy régió és annak hírei lehetnek aktívak, az egyes országok között pedig csak a program újraindításával lehet váltani. A harmadik probléma pedig a kínálattal van: 8 nyelven érhetők el 23 ország hírei, ezek között a magyar sem nyelvként, sem országként nem szerepel. Remélhetőleg előbb-utóbb bekerül, hiszen önmagában nézve már PC-s alkalmazásként is egész kellemes, táblagépeken pedig külön élmény lehet a reggeli kávé kortyolgatása mellett egy ilyen felületen keresztül értesülni az aktuális hírekről.

Inarus

Azóta történt

Előzmények