Windows blog: munkaasztal mobil készülékeken

A Windows 8.1 múlt heti startjával óriási termékáradat indult meg a Microsoftnál, rengeteg olyan alkalmazás megjelenését időzítették a felfrissített operációs rendszer startjához, melyek új lehetőségeket nyitnak a Windows felhasználók előtt, bár nem kapcsolódnak annyira szorosan a Windows 8.1-hez. Az egyik ilyen az Android és iOS alól elérhető, hivatalos, Microsoft által fejlesztett távoli elérést biztosító app.


(forrás: The Verge)

Segítségével a mobil eszközökön is elérhetővé válik az asztali gépen vagy notebookon (sőt akár tableten) futó Windows kezelőfelülete. Hasonló szoftverek vannak már a piacon, érdekes lesz látni, a Microsoft sajátja mennyivel lesz használhatóbb. Nyilván, egy 3-5 hüvelykes telefonon elég nehézkes a Windows Asztal kezelése, viszont a lehetőség jól jöhet, ha csak valami egyszerűbb interakcióra, például egy funkció elindítására van szükség. Az irányítás átvételéhez mindössze hálózati (akár helyi, akár internet) kapcsolatra van szükség.


(forrás: The Verge)

Felmerül a kérdés, hogy miért nincs ilyen lehetőség Windows Phone-hoz? Pontosan ezt a kérdést tette fel a The Next Web, és a válasz egészen biztató. Ugyan pontos megjelenési dátum még nincs, de készül Windows Phone operációs rendszerre is ez a Microsoft alkalmazás.

Előzmények