Windows blog: Live@edu – Microsoft felhő az iskolapadok között

Korábbi bejegyzéseinkben már többször körüljártuk a Microsoft felhőalapú szolgáltatásait, többek között az Office 365 nevű irodai csomagot is, melyet elsősorban a kis- és középvállalkozásoknak ajánlanak. A Live@edu rendszere is lényegében egy ilyen szolgáltatás, azonban kifejezetten oktatási intézmények számára ajánlott.

A rendszer a Microsoft jelenleg és a jövőben is használni kívánt technológiáinak megismerése mellett számos, hosszú és rövidtávon egyaránt praktikus előnnyel jár: Az intézményspecifikus e-mail címek mellett – melyhez felhasználónként 10 gigabájtos postafiók jár – az oktatók és a diákok számára egyéni és megosztható naptárak is járnak, ezzel segítve az órák és egyéb iskolai feladatok, programok összehangolását.

A tanárok és diákok kapcsolattartását könnyíti meg továbbá a dinamikus csoportok, levelezőlisták és belső csoportoldalak létrehozásának lehetősége, valamint természetesen az offline üzenetküldést és a videohívást kínáló Messenger is. A közös állományok – például a beadandó házidolgozatok és csoportmunkák – tárolására ott a 25 gigabájtos SkyDrive tárhely, melyet az elmaradhatatlan, közös online szerkesztést is kínáló Office Web Apps alkalmazáscsomag tesz teljessé. Mindehhez társul még egy reklámmentes és testre szabható webes felület is.

A szolgáltatás további előnye, hogy sem bevezetési, sem extra üzemeltetési költséget nem kíván, vagyis az oktatási intézmények számára teljesen ingyenes. Eléréshez nem kell mást tenni, mint az adott intézmény oktatójaként az alábbi linken regisztrálni. Részletesebb információkat ide kattintva kapunk.

Inarus

Előzmények