A felhőből szívja a játékot a Wikipad

A Wikipad régóta lázban tartja a mobil játékosokat, noha a termékről túl sok hivatalos adat még nem derült ki. A Gaikai felhős játékszolgáltatására kihegyezett tabletről legutóbb David Perry beszélt az idei AFDS rendezvényen. Mára azonban kiderült, hogy a megjelenés október 31-én lesz, és a GameSpot már most felveszi a termékre az előrendeléseket. Sajnos az árcédula az nem kedvező, hiszen 499 dollárba kerül a masina, de az előrendelők exkluzív játékokat kapnak az újdonsághoz.

A 10,1 colos IPS panelre épülő érintésérzékeny kijelzővel rendelkező tablet 1280x800 pixeles natív felbontást támogat, de a korábban beígért sztereó 3D-s tartalommegjelenítés elmarad. Valószínű, hogy kényszerűen döntöttek így a tervezők, de ez talán nem olyan nagy gond, tekintve, hogy a sztereó 3D mennyire gyerekcipőben jár még. A számításokat egy NVIDIA Tegra 3-as SoC végzi majd, a DDR2 szabványú rendszermemória kapacitása pedig 1 GB, míg az adatokat 16 GB-os flashmemória tárolhatja. Az operációs rendszer szerepét a legújabb Android 4.1 tölti majd be, amivel elérhető a Google Play áruház, de a tervezők a PlayStation Mobile-t és Tegra Zone-t is támogatják. Emellett a Gaikai kliens is telepítve van, de ez alapvetően a böngészőből fut, tehát más androidos terméken is elérhető, de egy felhős játékra kihegyezett tablet esetében azért tényleg illik előtelepíteni. A Wikipad később más játékdisztribúciós platformokat is támogatni fog, de ezekről a gyártó nem beszélhet a hivatalos bejelentések előtt.

A termék két részből áll. A táblagéphez ugyanis kapcsolható egy vezérlőkonzol is, mely az érintésre érzékeny kijelzőt kiegészíti két analóg karral, egy nyolcirányú digitális paddal, illetve 8 digitális és 2 analóg gombbal. A hangokért sztereó hangrendszer gondoskodik, emellett elől 2, míg hátul 8 megapixeles kamera található. A Wi-Fi természetesen az alapfelszereltség része, de ez ma már az elvárható minimum. Az 560 grammos termékbe épített akkumulátor kapacitásáról még nincs pontos adat, de a hírek szerint felhős játék mellett hat órán át fogja kiszolgálni a masinát. Persze a felhős játék számításai egy távoli szerveren futnak, így a natívan futó programok esetén rövidebb üzemidővel kell kalkulálni.

A Wikipad nagyon érdekes termék, és jó lehet akár kézikonzolnak is, de az 560 grammos tömeg azért nem az igazi. Alapvetően a tablet igazi előnye a vezérlőkonzol, mellyel végre nem az érintésérzékeny kijelzőn kell maszatolni, mely nem olyan kényelmes, mint fizikai gombokat nyomkodni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés