A VR-Zone bejáratta a legerősebb AMD Fusion APU-t

Az AMD asztali piacra szánt Fusion APU-jai csak a hét legvégén startolnak, a VR-Zone már most adott egy rövid ízelítőt a rendszer képességeiről. A tesztplatform alapját a Gigabyte GA-A75M-UD2H alaplap biztosította, amiben egy A8-3850-es APU dolgozott. Az eredeti órajelek helyett némi tuningot alkalmaztak a tesztelők, így a központi processzormagok 3,38 GHz-en üzemeltek, míg az IGP órajele 900 MHz-re volt állítva. A rendszermemória feladatát két darab 2400 MHz-re tuningolt G.Skill modul látta el, míg az adatokat egy 64 GB-os SSD tárolta. A hűtésért a Zalman CNPS11X Extreme felelt, aminek alaposan meg kellett dolgoznia, hiszen 1,48 V-os feszültségen üzemelt az APU.


Forrás: VR-Zone

A VR-Zone saját bevallása szerint a rendszer huzamosabb terhelés mellett nem volt tökéletesen stabil, de a teszt majd csak a hét vége felé kerül ki az oldalra, így a videóban rögzített bemutató egyfajta kedvcsinálóként fogható fel, azaz a beállított paraméterek tényleges tesztelésére nem fordítottak sok időt. A rendszer bejáratását a Crysis 2-re bízták a tesztelők, mely 1280x800-as felbontáson futott közepes grafikai beállítások mellett, mindeközben az APU két processzormagját még a LinX 0.6.4-es tesztprogram is teljesen leterhelte. Tekintve, hogy az alaplapban nem dolgozott dedikált grafikus kártya, akár meglepő is lehetne a Crysis 2 című játék folyamatos, 30-40 képkocka/másodperces sebességgel való futása, de a Llano lapka bemutatójából már megtudhattuk, hogy az AMD a rendszert kifejezetten ilyen terhelésre tervezte.

Mindezt persze működésben látni élvezetesebb, de a végső konklúziót majd a tesztek megjelenése után lehet levonni. A VR-Zone bemutató videója azonban több mint impresszív.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés