VGA-dokkoló készül a Thunderbolt interfészhez

A Village Instruments az elmúlt héten kérdezte meg az embereket a Thunderbolt interfészre csatlakozó VGA-dokkoló létjogosultságáról. A Facebook közösséget kihasználva már több mint elég visszajelzés érkezett, így a vállalat bejelentette, hogy el is kezdik a fejlesztést, mely ünnepélyesen megkapta a ViDock Thunderbolt nevet.

A cég már most is kínál egy ViDock nevű termékeket, melyek PCI Express foglalatú grafikus kártyákat fogadnak, és ExpressCard interfészen köthetőek a számítógéphez. Ezeket rendszerint valamilyen mobil masinához érdemes alkalmazni, de bármilyen ExpressCard aljzattal rendelkező asztali gép megfelelő lehet. A Thunderbolt interfészre épülő megoldás adatátviteli sebessége már a 10 gigabit/s-ot is elérheti, ami az ExpressCard tempójának négyszerese, vagyis a VGA-k szempontjából az új port igencsak elkél. Persze a Thunderbolt képességei az x16-os PCI Express 2.0-s csatolóhoz képest még mindig szerények, konkrétan két darab csatorna sávszélessége biztosítható, és ennél többre jelenleg nincs is lehetőség.

A Village Instruments nem számolt be arról, hogy mikor készülnek el, és a fejlesztés alatt álló termék pontos paramétereiről sincs információ. Érdemes megjegyezni, hogy az MSI GUS néven kínál egy hasonló terméket, mely ugyanúgy PCI Express foglalatú grafikus kártyákat fogad, ám a számítógéppel ExpressCard porton kommunikál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés