Hirdetés

Újra a Swiftech a léghűtők királya

A Systemcooling.com exkluzív tesztjét olvasva a COOLNESS! team tagjainak pulzusa azonnal szaporább lett, homlokunk gyöngyözni kezdett, és izgatottan haladtunk egészen a teszteredményekig, ahol elégedett mosoly ült ki arcunkra. Megérkezett a várva-várt trónkövetelő, az MCX 462-V (a szép karriert befutott MCX 462(+) utódja) és azon nyomban le is taszította az Thermalright SLK uralkodócsalád tagjait a trónról. A Swiftech újítása figyelemreméltó - ők maguk is "technológiai áttörésnek" értékelik a sugárirányban szétnyíló hűtőrudakat, amit a kitűnő eredmények igazolnak is; igaz itthon már két éve láthattunk ilyen jellegű barkácshűtőt.


Innovatív borda, több mint fél kiló fémből

Nem elég a trükkös kialakítás, a hőt valaminek el is kell vezetnie. A Swiftech erre a célra egy 12 mm vastag vörösréz lapba ágyaztott 390 darab bordázott alumínium rudat, így a hűtő összesen 650 grammot nyom, persze ventilátor nélkül. szokatlanul felhasználóbarátra sikeredett a borda: a régi változattal ellentétben ezt már nem a procifoglalat körüli lyukak segítségével rögzíthetjük, így megspórólhatunk egy alaplapkiszerelést. Az új leszorítókapocs természetesen oldalanként három pöcökbe kapaszkodik, de még így is tanácsos szállítás előtt eltávolítani ezt a monstrumot. Az eddigi kompatibilitási problémák megszüntetésének érdekében a rézalapot négy sarkánál elvékonyították, hogy az AMD ajánlásával nem törődő alaplapgyártók termékeire is fel lehessen szerelni a környező kondenzátorok kilapítása nélkül.


Tökéletes minőség: sík, és tükörfényes talp

Meggyőző eredményeket produkált a borda, átlagosan 7 °C -szal verte elődjét, az MCX 462+ -t. A tesztben nem említik, de az SLK csúcsmodelljeit is átlagosan egy fokkal veri az extrém ventilátorokkal, és nagyobb mértékben a csendes légkeverőkkel. Egy Celsius kevésnek tűnik, de figyelembe kell venni, hogy a legjobb eredmény csupán 5 °C-szal a szobahőmérséklet feletti procihő volt, és ilyen kis eltérésnél egyetlen foknyi különbség is soknak számít (20%). A léghűtők non plus ultrája $50-os, azaz nagyjából 11500 Ft-os áron kapható külföldön, ezért vízhűtőket idéző teljesítményt kap a felhasználó, víz nélkül, olcsóbban.


MCX 462+ vs. MCX 462-V - kis eltérés a névben, óriási különbség a kialakításban

Azóta történt

Hirdetés