Új Buffalo adattárolók a láthatáron

Ha a Buffalo nevét olvassuk, valószínűleg rögtön beugrik mellé az adattárolás szó is, hiszen a cég főleg háttértárak illetve külső keretek gyártásával, forgalmazásával foglalkozik. Persze nincs ez másként most se, a vállalat újra egy külső asztali merevlemezt mutatott be, egyébként sem szegényes kínálatot felvonultató termékpalettája új tagjaként. A japán cég a HD-LBU2 szériás meghajtókat leplezte le, amelyek 39 x 123 x 189 mm-es méretűek, tömegük pedig nagyjából egy kilogramm körül van. Az asztali megoldások a rendelkezésre álló helytől függően állva vagy fektetve is használhatók.


[+]

A számítógépre 1.1-es vagy 2.0-s USB interfészen csatlakoztathatóak, az eco Manager szoftvernek köszönhetően pedig tétlen állapotban a tányérok lassításával energiatakarékos üzemmódba válthat. A HD-LBU2 sorozat egyelőre négy modellt fog tartalmazni, melyek augusztus közepétől lesznek kaphatók. Az 500 GB-os, illetve az 1, a 1,5 és a 2 TB-os kapacitású készülékek 133, 169, 219 és 269 dolláros áron vásárolhatók majd meg.

[+]
[+]

Emellett egy jóval kisebb termékkel is előállt a távol-keleti gyártó. A RUF2-JMS jelzésű pendrive-ok érkezése még ebben a hónapban várható. A termékek csupán 10 grammosak, méretük pedig 21 x 9 x 55 mm. A megoldások 2.0-s USB csatlakozója visszahúzható, így nem sérülnek meg a szállítás során.

[+]
[+]

A pendrive-ok négy színben érkeznek, így a fényesre polírozott fémkeretben fekete, ezüst, barna és kék betétes változatok lesznek elérhetők. A Buffalo specifikációi szerint az átviteli sebességük elérheti a 33 MB/s-ot, ami már a 2.0-s USB interfész képességeinek határát feszegeti. Ebben segítségére van egyébként a Turbo PC nevű segédprogram is. A RUF2-JMS modellek 4 illetve 8 GB-os kapacitást kínálnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés