Biztonsági és kényelmi funkciókkal érkezik a Transcend StoreJet 25A3 USB 3.0 HDD

A Transcend legújabb tárolóján kívülről semmi extrát nem lehet felfedezni, de sokkal fontosabb, ami belül van: az itt található 500, 750 vagy 1000 GB tárkapacitású, 2,5"-es méretű SATA tárolók egy speciális csillapítással rendelkező rögzítőrendszerben foglalnak helyet, így jól viselik a fizikai behatásokat és egyéb megpróbáltatásokat – persze ez nem jelent törhetetlenséget. A 130,6 x 80,1 x 15,0 mm-es méretekkel rendelkező 25A3 típus USB 3.0-s csatlakozóval van ellátva, mely természetesen visszafelé kompatibilis a 2.0-s szabvánnyal, így meghajtóprogramot sem igényel, valamint külön külső tápellátásra sincs szüksége.

A gyártó nem csak az adatok fizikai, hanem logikai biztonságáról is gondoskodott, így a Transcend Elite szoftverrel a tárolt adatokat 256 bites AES titkosítással védhetjük, illetve ugyanezzel a szoftverrel egygombos biztonsági mentésre is lehetőség nyílik.

Beépített energiatakarékos funkcióval is rendelkezik, mely 10 perc inaktív működés után felfüggeszti a merevlemez működését, de szükség esetén újra is indítja azt. A Transcend 25A3 tömege 182 gramm, a hordozás közbeni extra védelemről pedig a csomagban található tok gondoskodik.

Az új meghajtó egyelőre nem került fel még a gyártó webshopjába, így az ára egyelőre ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés