Hirdetés

Lecsatolható kijelzős Toshiba notebook-tablet hibridek érkeznek hazánkba is

A Toshiba papíron nemrég bemutatta két új, Satellite termékcsaládba tartozó gépét, melyeket a gyártó lecsatlakoztatható billentyűzetes notebookként aposztrofál. Valójában notebook-tablet hibridekről van szó, hiszen a működéshez elengedhetetlen hardverelemek magában a 13,3"-es, HD felbontású (1366x768), tíz ujjal is kezelhető IPS érintőkijelzővel közös házban leltek otthonra, míg a dokkolóban csak a billentyűzet, a touchpad, az USB 3.0-s port és az extra üzemidőt biztosító akkumulátor lakik.

A notebookokhoz hasonlóan szendvicsbe összecsukható, Windows 8.1-et futtató gépek alapvetően kétféle platformmal érkeznek. Az Intel központi egysége köré épülő modellek a W30t, míg az AMD-s platformot használók a W30Dt megjelölést kapják. Ami viszont a pontos paramétereket illeti, a Toshiba eltérő konfigurációkat épít, ezek pedig nem lesznek minden országban kaphatóak. Hazánkba egyelőre csak a W30t érkezik Intel Core i5-3339Y processzorral, de a gyártó hivatalosan a Y szériás Haswell processzorokkal is hoz ki majd ebből a modellből. AMD-s verzió első körben nem lesz itthon, de elméletileg az A4 sorozatú Temash APU-k kerülnek majd ezekbe a variánsokba.

A központi egység típusától függetlenül a Satellite W30 családba 4 GB RAM kerül, a tárolást pedig 500 GB-os merevlemezzel vagy opcionálisan 256 GB-os SSD-vel oldják meg. Ezenkívül az összeállítás része a HD webkamera, az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s vezérlő, a microSD kártyaolvasó, a gyorsulásmérő, giroszkóp, magnetométer, környezeti fényérzékelő, a mikrofon és a DTS Studio Sounddal segített sztereó hangszórók. Csatlakozók terén micro USB-ből, micro HDMI-ből és a dokkolón egy normál méretű USB 3.0-s (sleep & charge kompatibilis) csatlakozóból gazdálkodhatunk. Végezetül a technikai paraméterek közül érdemes még megemlíteni, hogy a billentyűzetes dokkoló 1,1 kg-ot, a tablet pedig 1,28 kg-ot nyom a mérlegen.

Hazánkban a Toshiba Satellite W30t az említett konfigurációban 244 990 forintos áron érkezik a harmadik negyedévben.

Előzmények

Hirdetés