Tesztmeghajtót kapott a Haswell és a Broadwell a Windows 10-hez

A 15.40.4624-es eszközillesztő nem a hivatalos terméktámogatási rendszer részeként jelent meg, ugyanakkor komoly problémákat javít a 64 bites Windowsokon.

Az Intel nemrég jelentette be, hogy részben lezárják a Haswell terméktámogatását, így a felhasználóknak 32 bites Windows 10-re kell váltaniuk, ha továbbra is akarnak aktív frissítéseket kapni. Ugyanakkor a vállalat nem hivatalosan még készít 64 bites Windows 10-hez is tesztmeghajtókat, amelyeknek konkrétan a teszt lesz a nevükben és ez azt jelenti, hogy mindenki csak saját felelősségre telepítse, az esetleges problémákkal pedig nem foglalkozik az Intel. Ettől függetlenül maguk a meghajtók hivatalosnak számítanak.

Az Intel tehát elérhetővé tette a 15.40.4624-es verziójú tesztdrivert, amely a Haswell és a Broadwell kódnevű lapkák IGP-jére telepíthető 64 bites Windows 10 operációs rendszerek esetén, ugyanakkor a Broadwell mellett a 64 bites Windows 8.1 és 7 operációs rendszerek is játszanak. Az új meghajtó természetesen tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert, a Media SDK futtatási környezetet, illetve az OpenCL eszközillesztőt.

Az új csomag fontos újítása, hogy engedi a harmadik féltől származó, EDID beállításokat módosító programok használatát, de ezt az Intel csak azoknak a felhasználóknak ajánlja, akik értik is a dolgukat és tudják mit csinálnak.

A hibajavítások tekintetében a League of Legends, a Diablo 3 és a World of Warcraft nem fog többet megfagyni teljes képernyős módban, a FIFA 17 alatt nem tűnnek el a játékosok fejei a The Journey módban, valamint a Broadwell lapkákkal a Fallout 4 nem fog az indításkor összeomlani. A Windows 8.1 alatt sikerült megoldani a memóriaszivárgást okozó hibákat a Broadwell IGP-jén, valamint a Haswell esetében korrigálásra került az a kritikus hiba is, amely miatt fekete képernyős fagyás, vagy alkalmazásösszeomlás következett be, ha a rendszert a JavaScriptet használó főképernyő mellett idle módban hagyta a felhasználó a képernyő kikapcsolásának időzített beállításával.

Az Intel tesztmeghajtója a Windows 10 operációs rendszerre az előbbi linken érhető el, és természetesen a dokumentáció sem maradt le. Ha a meghajtó nem várt módon viselkedne, akkor az Intel azt javasolja, hogy a felhasználó térjen vissza egy korábbi kiadáshoz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés