Tényleg lesz Xiaomi notebook?

Korábban már több ízben napvilágot láttak olyan pletykák, amelyek arról szóltak, hogy 2016-ban a Xiaomi (helyes kiejtés itt hallható) beszállhat a notebookpiacra, ám az értesüléseket nem igazán lehetett komolyan venni. A téma azóta sem hűlt ki, de erős fenntartásokkal érdemes kezelni a legújabb kínai lapértesüléseket is, mely szerint a Xiaomi megállapodott a tajvani székhelyű Inventec ODM-mel, amely a shanghai gyárából 12,5 hüvelykes masinát fog szállítani nekik, méghozzá már jövő áprilisban. Emellett úgy tudják, hogy a cég egy másik ODM-mel, a szintén tajvani Compallal is megállapodott, így ez a vállalat fogja szállítani a 13,3"-es modellt. Hozzátennénk, mindkét ODM tapasztalt, és ismert cégek beszállítójaként, gyártójaként működik, így jó választás lehet a Xiaomi részéről.


[+]

Egy 15,6"-es, Full HD felbontású kijelzővel ellátott notebookról is pletykálnak, amiben az Intel Haswell-alapú Core i7 processzor, 8 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 760M végzi majd a számításokat, és ha minden igaz, akkor alig 140 000 forintos áron fogják kínálni, Linux operációs rendszerrel. Ezt az értesülést is érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen egy hasonló paraméterekkel rendelkező Xiaomi notebook érkezését már 2013-ban megjósolták, azóta papíron kicsit modernizálták, de érdemi lépés nem történt, azaz a gép sehol, és a komponensei felett is eljárt az idő.

Az információkat már csak a kiszivárogtatott képek miatt sem lehet annyira komolyan venni, hiszen a rajtuk látható gépek szinte megtévesztésig hasonlítanak a Dell XPS 15-re (ez volna a most beharangozott 15,6"-es modell?!), valamint az Apple Macbook Air 13-ra. Ez egyfelől durva nyúlás lenne a cég részéről, másrészt az eddigi termékei alapján nem vagyunk róla meggyőződve, hogy szükségük lenne ilyen szintű másolásra. Erre eddig sem szorultak rá, ráadásul a Xiaomi dizájnban eddig is meglehetősen erős volt. Mindez persze nem zárja ki, hogy előbb vagy utóbb belép a notebookpiacra a két fent említett ODM-mel a háta mögött, a kérdés most már csak az, ha valóban így tesznek, akkor pontosan mikor és milyen termékekkel? Mert hogy nem ezekkel, az szinte száz százalék.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés