SteelSeries Apex M500: mechanikus billentyűzet a 6Gv2 után szabadon

A játékosokat megcélzó SteelSeries újabb beviteli eszközt, pontosabban egy Apex családba tartozó billentyűzetet készített. A már piacon lévő M800 és 350 közötti űrt a most piacra kerülő USB-s M500-zal töltötték fel, ami a 6Gv2 utódjának tekinthető, így ez a modell több szempontból is kilóg az Apex billentyűzetek sorából.


[+]

Felépítése tradicionális, és az Apex család többi tagjához képest rendkívül kompakt (440,56 x 136,43 x 39,52 mm) méretekkel bír, tehát alig van kerete. Kiosztása is hagyományos, még dedikált makrógombokat sem tettek rá, de a teljes programozhatóságot megtartották. Az M800-hoz hasonlóan mechanikus kapcsolók adják a lelkét, de a 6Gv2 hagyománya nyomán a Cherry kínálatából válogattak és az MX Red mellett voksoltak.


[+]

A háttérvilágítást nem vitték túlzásba, az csupán egyszínű - kék - és USB elosztónak sem szorítottak helyet. A talp nem cserélhető, de az M800-nál meglévő kábelmenedzsmentet átemelték ebbe is.


[+]

A gyártó elmondása szerint az M500 olyan, mint egy tank, mivel az 1241 grammos tömegű eszköz esetében az elérhető legerősebb műanyagot használták, a talp pedig erősített acél, így jól bírja majd a gyűrődést. Ennek meg is kérik az árát, hiszen az ajánlott fogyasztói ár 120 euró - a 6Gv2 100 euróba került.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés