Sony Walkman F800 – androidos PMP-k és egyéb muzsikus nyalánkságok

A mai okostelefonok mellett kétségtelen, hogy az egykor oly népszerű MP3/MP4 lejátszók és egyéb PMP-k komolyan háttérbe szorultak, a jóslatokkal ellentétben azonban még mindig nem haltak ki. Ez annak köszönhető, hogy sokan elégedetlenek a telefonok hangminőségével és üzemidejével, ami nem is csoda, hiszen nem könnyű felvenni a versenyt egy olyan célhardverrel, amelynek tervezésekor a zene élmény állt a középpontban. A Sony ezért tovább tolja a Walkman sorozat szekerét, és nem is egy, hanem rögtön 4 különböző médialejátszót mutatott be a cég.

Sony Walkman F800
Sony Walkman F800 [+]

A csúcsot a 3,5”-es érintőkijelzővel ellátott F800 jelenti, amely fedélzetén teljes értékű Android 4.0-s (ICS) operációs rendszerrel érkezik. Ennek köszönhetően Wi-Fi kapcsolat esetén hozzáférést biztosít a Google Play szolgáltatásokhoz, a gyártó pedig garantálja, hogy a hardver elég erőteljes a gördülékeny használathoz. A hangminőséget az S-Master MX Digital Amplifier biztosítja, amely a mellékelt MDR-EX0300E karöltve erőteljes basszust és kristálytiszta hangzást biztosít, valamint remekül szigeteli a külső zajokat, legalábbis az ígéretek szerint. A termék persze Bluetooth kompatibilitással is rendelkezik, így a megfelelő rendszerekre vezeték nélkül is képes muzsikát streamelni. Beépített akkumulátorának teljes feltöltése nagyjából 4 órát vesz igénybe, ennek kapacitása 20 órányi zenelejátszást és 4,5 órányi mozizást tesz lehetővé. Egy a fedélzetén lapuló xLOUD hangszóró segítségével némi közösségi zajkeltésre is lehetőség nyílik. A Sony Walkman F800 8, 16 és 32 GB-os kapacitásban érhető el, bővítési lehetőséggel nem rendelkezik.

Sony Walkman S770BT
Sony Walkman S770BT [+]

A másik három lejátszó már nem androidos, kijelzőjük 2”-esre zsugorodott, valamint a tapicskolás helyett előkerültek a hagyományos kezelőszervek is, azonban mindegyik újdonságnak megvan a maga egyedi képessége. A 8 GB-os S770BT például Bluetooth adapteres fülhallgatójával kívánja felhívni magára a figyelmet, amelynek távirányítójával szabályozható a hangerő, valamint a számok között is lépdelhetünk.

Sony Walkman E570
Sony Walkman E570 [+]

A 8 és 16 GB-os E570 már nem rendelkezik Bluetooth modullal, cserébe viszont aktív zajszűrős fülhallgatóval (MDR-NC033E) támogatták meg, így ez a modell elsősorban azok számára lehet érdekes, akik sokat mozognak zajos környezetben. A legegyszerűbb modell a 8 GB-os E470, amely a kiváló hangminőségen kívül semmilyen extrát nem akar nyújtani.

Sony Walkman E470
Sony Walkman E470 [+]

A Walkman S770BT, E570 és E470 jelzésű termékek az F800-zal ellentétben nem támogatják a veszteségmentes FLAC állományokat, a specifikációjukban csupán MP3, WMA, AAC-LC és Linear PCM olvasható. Akkumulátoruk egységesen 3 óra töltés után 36 órányi zenehallgatást és 6 órányi „egérmozit” biztosít. Hivatalos vételárat egyik modellel kapcsolatban sem közöltek.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés