A Sony bemutatta az új VAIO E sorozat legkisebb tagját

A Sony bejelentette, hogy frissült az új VAIO E sorozat, ráadásul a termékcsalád eddigi legkisebb tagját köszönthetjük majd a boltok polcain. A japán cég az AMD Brazos 2.0-s platformjára épít, ezen belül is az aktuális csúcsmodell került a termékbe, mely az E2-1800-as jelzést viseli. Az APU-nak két darab processzormagja van, melyek 1,7 GHz-en üzemelnek, míg a 80 shader processzort rejtő Radeon HD 7340-as integrált grafikus vezérlő magórajele 523 MHz, amit a Turbo Core funkció 680 MHz-re emelhet, amennyiben ez a 18 wattos fogyasztási kereten belül lehetséges.

A VAIO E11 11,6 hüvelykes kijelzőt alkalmaz, melynek natív felbontása 1366x768 pixel. A mobil gépezet belsejében a Brazos 2.0-s platform alapjait biztosító A68M jelzésű vezérlőhíd dolgozik, mely képes vezérelni a beépített ventilátor fordulatszámát, illetve lekapcsolni a légkavarót, ha arra nincs szükség. A termékbe 4 GB kapacitású DDR3 szabványú rendszermemória kerül, a lapkák pedig effektív 1333 MHz-es órajelen ketyegnek. Az adatok tárolásáért egy 500 GB-os merevlemez felel, emellett a masina kommunikációs lehetőségeit a gigabites Ethernet, a Bluetooth 4.0 és a IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi biztosítja.


[+]

Az 1,5 kg-os szubnotesz 203,5 x 23,5 x 290 mm-es kiterjedésű, így a hordozhatóság szempontjából nagyon is megfelel a gép. A terméken található egy 1,3 megapixeles webkamera, valamint egy kártyaolvasó, továbbá az 3.0-s USB port sem maradt le, amit a két darab USB 2.0-s interfész egészíti ki. Természetesen az extra kijelzők csatlakoztatására is lehetőség van D-Sub vagy HDMI kimeneten keresztül. A lítium-ionos akkumulátor a Sony szerint hat óráig bírja a MobileMark 2007-tel alkalmazott mérés szerint. Mivel ez egy terhelés melletti érték, így nem hasonlítható össze az általában megadott terheléstől mentes adatokkal, de arról nincs információ, hogy a Sony konkrétan milyen terhelést választott az üzemidő mérésére. Valószínű, hogy a VAIO E11 nagyjából hozza a netbookoktól megszokott paramétereket ebből a szempontból.

AMD visionös gépről lévén szó a rendszer támogatja a DirectX 11-es, a DirectCompute 5.0-s, az OpenGL 4.2-es és az OpenGL ES 2.0-s API-t, illetve az OpenCL 1.2 és a C++ AMP felületet. Emellett az APU UVD 3.0-s motorja kezeli az AVC/H.264, a VC-1, a DivX/Xvid, valamint az MPEG-2/4 videókat, továbbá támogatja a Flash animációk gyorsítását a stage video, illetve a stage 3D szolgáltatás használatával, és a különböző webes felületek gyorsítása sem jelent akadályt. A Sony további extra szolgáltatása a Rapid Wake funkció, melynek köszönhetően a VAIO E modellek a fedél lehajtásával hibernálják magukat, és a nyitott vagy el nem mentett dokumentumokat akár 10 napig is megőrzik. A fedél ismételt felnyitásával a számítógépek 5 másodpercen belül magukhoz térnek, és a megkezdett munkafolyamat ismét szerkeszthetővé válik. Ezenkívül a szubnotesz háttérvilágítást alkalmazó billentyűzetet kapott, a hangzásról pedig az xLOUD technológia és egy eredeti Sony jelfeldolgozó (Clear Phase) gondoskodik.

Az előtelepített 64 bites Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel érkező Sony VAIO E11 rózsaszín és fehér kerül a boltokba. A termék árcéduláján hazánkban 149 990 forint lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés