Egy éven belül eltűnnek a polcokról a Samsung merevlemezek

A Seagate még tavasszal jelentette be, hogy felvásárolja a Samsung merevlemezgyártással foglalkozó üzletágát. Ez alapvetően egy reakció volt a Western Digital hasonló terveire, hiszen a nagy konkurens a Hitachi HDD-üzletágát nézte ki, ami kellemetlenül hatott volna a Seagate terveire. Természetesen egy ilyen mértékű felvásárlás ronthatja a piaci versenyt is, így a különböző hatósági engedélyekre volt szükség, hogy végbemenjen az akvizíció.

Mára a Seagate és a Samsung közötti üzlet elől minden akadály elhárult, így megtörtént a bejelentés is, melynek értelmében a Seagate 1,4 milliárd dollárért megvásárolta a Samsung HDD-üzletágát. A szerződés további része, hogy a Samsung a saját számítógépeit Seagate merevlemezzel fogja felszerelni, emellett a két vállalat új keresztlicenc-szerződést írt alá, és a jövőben együttműködnek a vállalati szférába szánt meghajtók fejlesztése kapcsán. Ezenkívül a Samsung vállalta, hogy kiszolgálja a Seagate igényeit a NAND flash lapkákra vonatkozóan, így a vállalat komolyan erősíthet a hibrid merevlemezek és az SSD-k piacán.

A Seagate elmondta, hogy a Samsung merevlemezek nem tűnnek el azonnal a boltok polcairól. Nagyjából egy évig még elérhetők lesznek, de természetesen a bevételt a Seagate számára termelik. Az új generációs termékek esetében azonban a vállalat nyilvánvalóan nem építhet majd a Samsung márkanév erejére.

Érdemes megjegyezni, hogy a Western Digital még nem kaparintotta meg a Hitachi HDD-üzletágát, mivel a hatóságok szerint a vállalat komoly előnybe kerülne a konkurensekkel szemben. A hírek szerint a Western Digitalnak legalább egy európai üzemet el kell adni, ahhoz, hogy a felvásárlás megtörténhessen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés