Megújul a külső PATA/SATA eszközök fogadására képes Scythe Kama Connect 3

Még 2006 nyarán jelent meg eredeti formájában a japán hűtőgyártó külső merevlemezek csatlakoztatásához használható dobozkája, a Kama Connect. Az eszköz lényege, hogy segítségével egyszerre csatlakoztathatunk SATA és IDE (PATA) rendszerű 2,5 és 3,5"-es meghajtókat USB porton keresztül, legyen az optikai meghajtó, SSD vagy merevlemez.

Az univerzális eszköz nem teszi teljesen feleslegessé a merevlemez házakat, de jelentősen megkönnyíti az említett eszközök ideiglenes csatlakoztatását, mivel nem kell a PC házat megbontanunk, és PATA vagy SATA kábelt keresgélni sem – ráadásul előbbi csatlakozó már egyes alapokon nincs is. A kisméretű fekete doboz természetesen egy külső tápegységgel is rendelkezik, így a rácsatlakoztatott maximum egy SATA vagy két PATA meghajtó tápellátása sem okoz majd gondot. A Kama Connect 3 egyszerre két meghajtót képes kezelni, tehát akár egyikről a másikra is másolhatunk adatokat.

Az idei modell, a Kama 3 legfontosabb újdonsága, hogy USB 3.0 kompatibilis, ami a ma kapható nagyméretű és gyors tárolók korában rendkívül fontos, sőt nélkülözhetetlen újítás. Fontos megjegyezni, hogy két IDE eszköz egyidejű használatát a gyártó nem garantálja, valamint a SATA eszközök esetében az NCQ és SATA 3 Gbps, valamint ennél gyorsabb üzemmódok sem támogatottak.

Az SCUPS-4000 típusjelzésű Kama Connect 3 ára 33,90 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés