A Samsung mindent megtesz, hogy vonzóbbá tegye az okostévés platformját

A Samsung San Franciscoban rendezte meg fejlesztői konferenciáját, ahol többek között jó néhány, a Tizen okostévé rendszerrel kapcsolatos újdonságot is bemutattak. Ezekkel az elsődleges cél, hogy könnyebbé tegyék a fejlesztők dolgát, illetve, hogy intenzíven bővítsék az elérhető tartalmak körét.

Samsung Tizen okostévé rendszer
Samsung Tizen okostévé rendszer [+]

Bemutatták a Samsung Smart View SDK-t (software development kit, fejlesztői csomag), amely többek között új funkciókat is tartalmaz a mobileszközök és a Samsung tévék közötti zökkenőmentes kapcsolat és kommunikáció kialakításához. Emellett az új Smart TV SDK-ban egy olyan Előnézet funkció is helyet kapott, amely akár közvetlenül a Smart Hub első képernyőjén is megjelenhet, lehetővé téve a partnerek számára tartalmaik könnyebb elérhetőségét.

A Samsung egy új, okostelevíziókra optimalizált fizetési megoldást, a Samsung Checkouton TV-t is elérhetővé teszi minden fejlesztő számára, míg korábban ezt csak legfőbb partnereinek ajánlotta fel. A mostani bejelentést követően minden játék- és alkalmazásfejlesztő létre tud hozni olyan szolgáltatásokat, amelyeken keresztül a fogyasztók direktben is fizethetnek. Ezek az új szolgáltatások hatékonyan és eredményesen képesek kezelni a beérkező összegeket a Samsung Smart TV-ken keresztül.

A konferencia során bemutattak egy másik új, nyílt forráskódú fejlesztői megoldást is, a TOAST-ot. Ennek segítségével a fejlesztők többféle eszközt is megcélozhatnak, például a 2012-2014-es okostelevíziókat, és nem kell átírniuk az alkalmazásokat a különböző operációs rendszerekre. A TOAST kiterjed majd a más gyártók által használt rendszerekre, például a WebOS TV-re és az Android TV-re is.

Előzmények

Hirdetés