Samsung blog: Apple MacBook Air vs. Samsung Series 9 kedvcsináló

Azt nem állíthatjuk, hogy a 13"-es Apple MacBook Air és a Samsung Series 9 egymásnak közvetlen ellenfelei lennének, de mindkettő egy nagyon vékony és könnyű notebook, látszólag pedig áruk is egy szinten van.

Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy készítünk egy olyan videót, amelyben mindkét gép egyszerre, együtt fog szerepelni: megmérjük tömegüket, pontos méreteiket, megvizsgáljuk házuk strapabírását és a kijelző, valamint a billentyűzet hajlékonyságát, továbbá sok más egyéb tulajdonságra is fényt fogunk deríteni, amit vizuálisan könnyebb szemléltetni, mint egy írott tesztben.


[+]

Szándékosan fogalmaztunk úgy, hogy "együtt fognak szerepelni", és nem az "összehasonlítás" szót használtuk. Nem célunk egy végeláthatatlan és sok szempontból nézve értelmetlen Mac vs. PC vitát elindítani, mert mindkét tábor erősen ragaszkodik a saját platformjához, ráadásul sok esetben nincs is választási lehetőség, ha speciális szoftvert igénylő munkáról van szó.


[+]

Inkább a felépítésre szeretnénk koncentrálni, hiszen nincs sok gép jelen pillanatban, mely ebben az árkategóriában hasonló méretekkel rendelkezik, legalábbis, amíg meg nem jelennek az ultrabookok (a Lenovo X1 például szerepelhetne még, de annak ára jóval magasabb). Egy dolgot viszont mindenképpen össze fogunk hasonlítani: az árcédulákat; vagyis azt, hogy azonos felszereltség és szolgáltatás mellett tényleg annyiba kerülnek-e, amennyi rájuk van írva.

A tesztkonfigurációk már megérkeztek szerkesztőségünkbe, hamarosan pedig a videó is elkészül. Stay tuned!

Azóta történt

Előzmények