Párját ritkító mobil munkaállomást mutatott be a Getac

A körülbelül 5 kilogrammos, rendkívül strapabíró és széleskörűen felszerelt konstrukció nincs híján az erőnek, és példás módon bővíthető.

A Getac egy igen masszívnak látszó, nagy teljesítményű noteszgéppel borzolja a kedélyeket, ami nemes egyszerűséggel az X600 nevet kapta. Az első blikkre impozáns masina alap kiépítésében egy 6 magos/12 szálas, 4,6 GHz-ig turbózó Intel Core i5-11500H processzor dolgozik, de 8 magos/16 szálas, 4,8 GHz-ig boostoló Core i7-11850H vagy ugyancsak 8 magos/16 szálas, ellenben 5 GHz-ig nyújtózó Core  i9-11950H CPU-t is rakathatunk bele.


[+]

A DDR4-es rendszermemória mennyisége 16 GB, ám a 32, illetve 64 GB szintúgy opció, és a grafikus megjelenítés tekintetében sem leszünk szükségszerűen az integrált Intel UHD Graphics lapka kegyeire bízva, ugyanis alternatívaként 6 GB-os, dedikált NVIDIA Quadro RTX3000-es GPU-t is választhatunk a vashoz. Háttértároló vonatkozásában az 512 GB-os NVMe SSD a kiindulási pont, amit 1 TB-osra cserélhetünk, azonban a notebook belsejében még két PCI Express interfészes adattárnak biztosítottak helyet – ezek szintén 512 GB-osak vagy 1 TB-osak lehetnek.

[+]

A 15,6 hüvelykes, Full HD felbontású LumiBond kijelző fénysűrűségének zenitje 1000 cd/m², és a gyártó házon belüli technológiája jó olvashatóságot biztosít napsütésben, miközben kapacitív (tízpontos) érintőképernyőre is voksolhatunk. A numerikus paddal megfejelt, membrános klaviatúra háttérvilágítással büszkélkedhet, és bár az 1080p-s webkamera, meg az okoskártya-olvasó alapértelmezett kiegészítő, az SD kártyaolvasót külön kell kérnünk. Egyáltalán nem mellékes részlet, hogy az X600 Pro variánsra szavazók ExpressCard 54/PCMCIA Type II bővítéssel gazdagodhatnak, sőt, nagyobb energiatartalékok vagy különböző optikai meghajtók is a menüre kerülnek.


[+]

A hálózati oldalon 2,5 gigabites Ethernet, valamint Intel AX210-es Wi-Fi 6E/Bluetooth 5.2 található, mindazonáltal a GPS modul vagy az beépített GPS-szel rendelkező 4G LTE modem sem feltétlenül vágyálom. Az IP66 minősítésű laptop megfelel a MIL-STD-810H, továbbá MIL-STD-461G katonai sztenderdeknek, és igény esetén a sós köd ellen is felkészíthető.


[+]

A ránézésre meglehetősen robusztus készülékházat körbejárva egy HDMI 2.0 kimenet, egy DisplayPort, egy dokkoló konnektor, egy kilenctűs soros port, egy 15 tűs D-Sub csatoló (vagy egy második RS-232 DB9), egy Thunderbolt 4 aljzat, négy USB 3.2 Gen2 Type-A kapu, egy 3,5 mm-es kombójack, plusz két RJ-45 csatlakozó néz velünk farkasszemet, de a SIM-kártya slot (Mini-SIM, 2FF), a Windows Hello támogatása, az ujjlenyomat-olvasó vagy az RF antenna pass-thorough úgyszintén a lehetőségeink közt szerepel.


[+]

A két 6900 mAh-s, gyorscserés akkumulátorral érkező, TPM 2.0-s jószág GPU függvényében 150 vagy 230 wattos adaptterrel jön, és számos opcionális extrával (különféle adapterek, stylus, hordtáska, dokkolók stb.) tehető majd kosárba. A Windows 11 Próval összeházasított, hordfüles újdonságra 3 éves, mindenre kiterjedő garanciát vállalnak, de a várhatóan október folyamán relevánssá váló árképzést egyelőre balladai homály fedi.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Getac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés