Saját streamelő dobozzal jelentkezett a Razer

A Razer bejelentette a Ripsaw nevű termékét, amely a streamelésre alkalmas megoldások piacára érkezik, kihasználva azt a tényt, hogy ezekre az újdonságokra egyre nagyobb az igény. A fejlesztés alapvető célja, hogy a konzolon vagy PC-n futó tartalmak élő streamelése az internetre, ráadásul mindezt lényegi sebességvesztés nélkül megoldva.

A Ripsaw támogatja a Razer Forge TV, a Microsoft Xbox One, a Microsoft Xbox 360, a Sony PlayStation 4, a Sony PlayStation és a Nintendo Wii U konzolokat, valamint a PC-ket. Mindegyik rendszerről az eszköz HDMI bemenetén keresztül oldható meg a felvétel, ugyanakkor nem mindegyik konzol támogatja a direkt összeköttetést, de a Razer természetesen mellékeli a csomagban az összes kábelt, amelyek szükségesek a fentebb említett gépekkel való összeköttetéshez.

A 130 x 86 x 170 mm-es kiterjedésű Ripsaw vezérléséhez mindenképp szükség van egy PC-re, amelyet USB 3.0-s interfészen kell az eszközhöz csatlakoztatni, illetve telepíteni kell rá a Razer Synapse alkalmazást. Ezen belül a streamelést biztosító szoftver lehet az OBS (Open Broadcaster Software) és az XSplit, de gyakorlatilag bármilyen szoftverhez elkészíthető a támogatás. Mindemellett a Ripsaw támogatja a felvett hangok mellé történő extra mixelést is, így az elő közvetítés közben arra is képes, hogy a játék kép- és hangadatai mellé a felhasználó beszédét is biztosítsa, de ehhez természetesen szükség lesz egy mikrofonra is. A rendszer egyébként 1080p-s 60 Hz-es tartalmat képes kezelni, és természetesen kikapcsolt állapotban a HDMI kimenetén keresztül biztosítja a képet és a hangot a csatlakoztatott kijelző felé.

A Razer Ripsaw már elérhető a cég webáruházában méghozzá 180 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés