Összeáll a Lenovo és a Razer, de mi fog ebből kisülni?

A DreamHack Winter 2015 eseményén a Lenovo és a Razer közösen leplezték le első közös fejlesztésű, játékra szánt asztali PC-jük prototípusát, aminek végleges változata a januári CES kiállításon, Las Vegasban lesz látható. A két gyártó olyannyira összebútorozott, hogy a Lenovo Y sorozatú Razer Edition gaming eszközöket közös erővel fogják tolni, kihasználva mindkét fél lehetőségeit, azaz összeházasítják a Lenovo gyártási képességeit és az értékesítési csatornát a Razer gamer szaktudásával és tapasztalatával.


[+]

A Lenovo lépése érthető, hiszen több PC-s gyártó kvázi kijelentette az idei Computexen, hogy egyre nagyobb eladásokat produkálnak gamer kiegészítőkből, játékra kihegyezett notebookból, illetve kész PC-kből, ami egyértelműen kijelöli a számukra követendő irányt. Mivel ez az irány a játékok és játékos eszközök felé mutat, bolondok lennének nem erre a területre fejleszteni a következő esztendőben. Vélhetően a Lenovo is keresi a megfelelő pozíciót és beugrási lehetőséget, hiszen korábban felmerült, hogy az MSI-n felkapaszkodva ugranának be a gamer notebookok piacára, most azt Razert választották partnernek az asztali gamer PC-k fejlesztéséhez, amelynek nemrég a kezébe került az OUYA is.

Virtuális valóság szagát érezni a levegőben

A hosszú távú célról az érintett vállalatok nem beszéltek, és a kiadott marketing maszlagból sem lehet érdemi információt leszűrni első olvasatra. Márpedig biztosak lehetünk abban, hogy a Lenovónak nem a Razer Chroma Lightning világításra fáj a foga, amit az új masinák meg is kapnak majd, hanem valami sokkal nagyobb durranásra készülnek. A Tom's Hardware szerkesztői úgy vélik, hogy a színfalak mögött az elkövetkező évek meghatározó fejlesztése, a virtuális valóság, azaz a VR bújik meg. Minderre abból következtetnek, hogy a közlemény említést tesz "a Lenovo mérnöki szakértelmének és a Razer magával ragadó, játékélményt fokozó technológiájának" egyesítéséről, mely utóbbit a Razernél gyakran emlegetik OSVR (Open Source VR) projekt kapcsán. Ezt egyébként teljes mellszélességgel támogatja a Razer, Dev Kitjük is van hozzá, azaz a technológia a zsebükben van. Ezen a gondolatmeneten haladva tovább pedig egyértelmű, hogy mi lehet a nagy biznisz tétje: az OSVR gyors elterjesztése, amihez OSVR-re kigyúrt, minősített PC-ket is el lehet adni, ami még inkább növeli a technológia esélyeit.


[+]

Vélhetően az időpont kiválasztása sem véletlen, hiszen a CES-en várható a HTC Vive, az Oculus Rift, valamint a PlayStation VR és mindazon OEM-ek VR termékei, amelyek valamelyik újdonság mellett már letették a voksukat. Vélhetően ebből nem akar a Lenovo kimaradni, és már a kezdetekkor ott akar lenni a húsosfazéknál. Ehhez pedig kapóra jön a Razer, akinek szintén fontos egy ilyen volumenű projektben egy olyan tapasztalt óriásvállalat segítsége, mint amilyen a Lenovo.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés