A középmezőnyig esett vissza a Radeon RX 6500 XT a Mindfactory eladási listáján

Viszont folyamatosan csökken az ára, ráadásul megjelent a GeForce RTX 3050 is az eladott VGA-k között.

Egy hétig tartott a Radeon RX 6500 XT királysága a Mindfactory eladási listáján, ugyanis a TechEpiphany egy Twitter bejegyzése alapján látható, hogy a negyedik hétre vonatkozó eladási versenyben már a középmezőnybe csúszott vissza a fejlesztés a 105 darabos mutatójával. A változásnak pozitív hozadéka, hogy az AMD heti szinten elég nagy készletet szállít le a kereskedők felé, ami miatt ma már a Radeon RX 6500 XT nagyon könnyen beszerezhető. A termék a nyilvánvaló limitek miatt a bányászoknak nem kell, így a kereskedők lassan, de biztosan egyre lejjebb viszik az árakat, hogy gyorsabban eladják a halmozódó készleteket.

Érdemes megemlíteni, hogy sok kereskedő a VGA-piaccal kapcsolatos helyzetre való tekintettel nem igazán rendel fix tételeket. Annyira kiszámíthatatlan a beszállítás, hogy gyakorlatilag mindenből kérnek annyit, amennyit csak le tud szállítani a gyártópartner. Emiatt egy bányászoknak nem tetsző, nagy mennyiségben gyártott VGA nagyon gyorsan felhalmozódik. Ez egyértelműen rossz a kereskedőknek, hiszen muszáj felpörgetni az eladást, amit úgy lehet elérni, hogy egyre közelebb viszik a beszerzési árhoz a kereskedelmi árat, ami jó a potenciális vásárlóknak. Ezt eddig nem igazán tudtak megtenni a többi VGA-nál, mert azokat vagy elvitték a bányászok, esetleg nyerészkedők, vagy nem gyártottak belőlük annyit, hogy értékelhető készlet legyen. A Radeon RX 6500 XT jó ideje az első olyan VGA, amiből a készleteket jellemzően kipucoló réteg nem kér, és van is belőle bőven szállítás heti szinten.


(forrás: TechEpiphany Twitter) [+]

Megjelent a Mindfactory eladási listájában a GeForce RTX 3050 is, amelynek a szállítása a múlt héten kezdődött meg. Ebből az említett cég 10 darabot adott el a negyedik héten, de ez nem azért volt, mert nincs rá igény, hanem egyszerűen ennyi érkezett raktárra. A GeForce RTX 3050-et az NVIDIA, a Board Channels információi szerint eleve megnövelt készlettel indította útjára, viszont már most látszott, hogy nagyon sok legyártott termék került rögtön a bányászokhoz, így a boltokig csak kevés jutott el. Emiatt nehéz is még beszerezni ezt a VGA-t, ugyanakkor pár hét alatt javulhat a helyzet.

A GeForce RTX 3050-et az NVIDIA papíron a Radeon RX 6500 XT és 6600 közé árazta, és ezt igazolja a teljesítménye is, viszont manapság a javasolt ár nem jelent semmit. Annyira nagy a hiány a bányászatra egy picit is alkalmas, legalább 8 GB VRAM-mal rendelkező VGA-kból, hogy komoly felárat számolnak fel a beérkező készletekért a kereskedők. Ezt könnyen meg tudják tenni, amíg van vevő a termékekre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés