Hirdetés

Porondra lép a Scythe Mugen 4 CPU-hűtő

A japán „kaszások” közel két évvel ezelőtt mutatták be a népszerű Mugen hűtő harmadik generációját, és máris készen állnak rá, hogy a negyedik generáció akcióba lendüljön a hónap végén. Első látásra nincs sok változás az elődhöz képest, hiszen alapvetően az alapfelálláson (hat darab, 6 mm vastag hőcsővel megtámogatott alumínium lamellás torony felépítés) nem változtattak.

Módosítottak viszont a korábban bevezetett négyblokkos felépítésen, aminek középső blokkpárja most nem különül el olyan szignifikáns mértékben, mint a Mugen 3-ason. A gyártó ezt a megoldást TMAPS (three-dimensional multiple airflow pass-through structure) névre keresztelte el, ami a 3-asnál használt MAPS továbbgondolt verziója, és elméletileg hatékonyabb légáramlást eredményez a lamellák között, így a hőleadás is hatékonyabb a korábbinál.

A módosítás következtében a méret is megváltozott, 130 x 100 x 158 mm-ről 130 x 88 x 160 mm-re, így ennek fényében nem meglepő, hogy 200 grammot ledobott tömegéből, így „csupán“ 625 grammot nyom a mérlegen. A szellőzésért egy 120 mm-es GlideStream PWM ventilátor gondoskodik, aminek fordulatszáma 400-1400 rpm, légszállítása pedig 20,7 és 79 cfm között változik a szabályozástól függően. A legmagasabb fordulatszámhoz tartozó zajszint 28 dBA.

A Mugen 4-nél a korábbi FMSB (Flip Mount Super Back-Plate) rögzítési mechanizmus helyett bevezetik az úgynevezett HPMS (Hyper-Precision Mounting System) megoldást, aminek lényegét egyelőre nem fejtették ki, csupán annyit említettek, hogy a korábbinál jóval kevesebb lépésből felszerelhető a modern alaplapokra, köztük a bemutatás előtt álló LGA1150-es foglalatra is.

Az április 24-én érkező Scythe Mugen 4 előreláthatólag 50 dolláros áron (nagyjából 11 000 forint) debütál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés