Pioneer S-MM201 USB táplálású laptop hangszórók

A notebookok fedélzetén található hangszórók jellemzően nem túl meggyőzőek, kielégítő zenei vagy mozis élményt nem igazán nyújtanak, maximum az operációs rendszer figyelmeztető csilingelésének visszaadására alkalmasak. Igaz, hogy a nagyobb méretű, multimédiásnak kikiáltott laptopok esetében már nagyobb figyelmet fordítanak egy életképesebb hangrendszer integrálására, de a legtöbb esetben továbbra is gyengécske, legfeljebb tizedwattos csipogókkal vagyunk „elkényeztetve”.

A Pioneer ezen felbuzdulva sok más gyártóhoz hasonlóan létrehozott egy olyan kompakt, könnyen hordozható laptop hangszórópárt, amely pillanatok alatt beüzemelhető, és a beépített megoldásoknál lényegesen jobb hangminőséget és hangerőt produkál. A csapott tetejű dobozkák csupán 10 centiméter magasak, belsejükben 45 mm-es alumínium hangszórók gondoskodnak a vérmesebb hangreprodukcióról. Még bass-reflex nyílások is találhatók a hangfalakon, azonban asztalrázó teljesítményt nem lehet várni a 2 x 1,5 wattól.

A gyártó ezt nem is állítja, viszont megemlíti, hogy kialakításának köszönhetően az S-MM201 a notebookokba beépített egységekhez képest bizonyára erőteljesebb közép és mélytartománnyal rendelkezik. A kényelmes szállíthatóságot szolgálja, hogy működtetése külön AC adaptert nem igényel, egyetlen USB csatlakozó elégséges táplálást biztosít számára. Ezek után nem meglepő, hogy a hangfolyam sem jack csatlakozón, hanem digitális formátumban az USB kábelen közlekedik, a konverziót egy apró beépített DAC végzi. A bekapcsolt állapotot kék LED-ek jelzik, a kezelőszervek sorában pedig csak két hangerőállító és egy némító gomb található. A teljes szett mindenestül 650 grammot nyom a mérlegen.

A fekete és fehér színben is elérhető Pioneer S-MM201 USB-s hangfalpár vételára 59,99 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés