Hirdetés

Két alaplapot is fogad a Phanteks új háza

A Phanteks nemrég leplezte le a Power Splitter nevű kiegészítőt, amely egy tápról is kiszolgál két PC-t. Felmerül azonban a kérdés, hogy hova is lesz építve az a két alaplap? Nos, erre ad választ az Enthoo Mini XL nevű ház, amelynek különlegessége, hogy a Power Splitter segítségéve egy tápegységről is megoldható két PC beszerelése és üzemeltetése.


[+]

A 260 x 550 x 480 mm-es kiterjedésű, feketére festett újdonságot a Phanteks SMA, azaz Super Micro ATX házként aposztrofálja. Ez jelzi azt, hogy belefér egy microATX és egy Mini-ITX alaplap is. Utóbbi építhető felülre, míg előbbi alulra. Az ATX méretű tápegységet a Mini-ITX alaplap mögé kell beszerelni és Power Splitteren keresztül megoldható a két számítógép működése. Ezek természetesen egyenként bekapcsolhatók és kikapcsolhatók.


[+]

A házon két I/O panel is lesz, amelyek a hangkimeneten, illetve a mikrofonbemeneten kívül két-két darab 3.0-s USB csatlakozóval rendelkeznek. Az I/O panelek közül az egyik opcionális, tehát igény esetén kell beszerelni egy szabad 5,25 hüvelykes meghajtóhelyre. Ezzel élve még mindig marad két szabad 5,25 hüvelykes hely, illetve a 3,5 hüvelykes adattárolók két, egyenként három helyet kínáló, tetszőlegesen eltávolítható fiókba szerelhetők be. Ezek mellett a 2,5 hüvelykes adattárolók a microATX-es alaplaptálca mögé szerelhetők.


[+]

A ház szellőzését egy hátulra szerelt 12 cm-es ventilátor oldja meg, illetve az adattárolók is hűthetők két darab 12 cm-es szélgéppel. Az ablakos oldallappal rendelkező Enthoo Mini XL láthatóan nagyon egyedi versenyző, és ennek a Phanteks megkéri az árát, mivel 210 eurót kell fizetni a házért. Tekintve, hogy rétegigényről van szó, illetve a hasonló koncepciók nagyon ritkák, biztos lesz rá vevő.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés