Pendrive-ok és külső HDD a hét végére

Örömmel látni, hogy az ismert márkák mellett időről-időre feltűnnek újabb gyártók is. Igaz, ilyenkor az ember bizalmatlan, hiszen egy olyan cégben jobban bízik, amiről többet hallott már. A Cirago neve sem csenghet ismerősen. Ők egy külső winchestert, a CST6000-ret mutatták be, amely 3.0-s USB csatlakozóval van felszerelve. A készülék alumínium burkolatba lett zárva, de adnak hozzá tartózsákot is. Egy év garanciát vállal rá a gyártó, kapacitását tekintve pedig négyféle változatban lesz elérhető: 250, 320, 500 és 640 GB-os méretben 70 és 100 dollár közti áron.

Cirago CST6000
Cirago CST6000

A kulcs formájú pendrive viszont örök téma, nem unják meg a gyártók, ami nem gond, hiszen ezek a típusok kicsik, és mindig kéznél lesznek, ha a valódi kulcsaink mellé akasztjuk. A Super Talent a CKB KeyDrive nevű megoldását kezdte szállítani. Nikkel vagy ezüst színben lesznek kaphatóak 2, 4, 8, 16 és 32 GB-os kiadásban. A fémborítás miatt jól bírják a fizikai behatásokat és vízállóak is. Az árukról még nem nyilatkozott a vállalat.

Super Talent CKB KeyDrive
Super Talent CKB KeyDrive

A Mach Xtreme MX-FX pendrive-jait már láthattuk, most azonban a cég egy kisebb, legalábbis az eddig megjelent 32 és 64 GB-oshoz képest kisebb 16 GB-os modellt mutatott be. A 78 x 27 x 9 mm-es tároló MLC NAND flash memóriachipekből épül fel és 3.0-s USB csatlakozója van, így akár 125 MB/s-os sebességet is képes elérni olvasásnál, és 55 MB/s-ot írásnál. Három év garanciával kerül forgalomba a napokban, az ára pedig nagyjából 100 euró körül várható.

Mach Xtreme MX-FX 16 GB
Mach Xtreme MX-FX 16 GB

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés