Panasonic plazma tv: "Ennyi, vége!"

Egy ideje pletykálták már, hogy a plazma technológia legnagyobb támogatója, a Panasonic lassan kivonulna ebből a szegmensből, leállítva a fejlesztést és a gyártást is. Ezt azonban a cég hivatalosan eddig soha sem erősítette meg. Egészen a mai napig. A vállalat ugyanis kiadott egy közleményt, amelyben tudatják az egész világgal, hogy 2014. március 31-én befejezik az ilyen típusú panelek gyártását.

Panasonic VT60
Panasonic VT60 [+]

A döntést az üzleti és egyéb külső körülmények változásaival indokolják, illetve, hogy ezzel a lépéssel kívánják gazdaságosabbá tenni a cég működését. A globális értékesítési adatok pedig azt mutatták, hogy az LCD készülékekből körülbelül hússzor annyi fogy, mint a plazmákból és az is tény, hogy az utóbbi években a Samsungon, az LG-n és a Panasonic-on kívül minden más piaci résztvevő elengedte a plazma technológiát. Hiába a plazma tévék jó képminősége, a fogyasztásban, illetve a készülékház és a keret vastagságában nem vehetik fel a versenyt a rivális képalkotási eljárással, ezek a szempontok pedig sok esetben döntőnek bizonyultak a vásárlási döntések meghozatala során. Nem véletlen, hogy az utóbbi években a Panasonic is egyre inkább az LCD televíziók felé fordult, olyannyira, hogy az idei évben már túlsúlyba kerültek az ilyen típusú készülékek a cég kínálatában. A vállalat hazai képviseletétől kapott információk értelmében ez értelemszerűen nem jelenti azt, hogy azonnal eltűnnének a Panasonic plazmák a boltok polcairól, és az esetleges szervizelést, garanciális ügyintézést sem érinti ez a döntés.

Nem lenne meglepő, ha ezek után a két koreai óriás is hasonló döntést hozna, hiszen náluk jó ideje már az LCD televíziókon volt a hangsúly. Ezzel pedig végleg lezárulna egy 15 éven át tartó fejezet a szórakoztatóelektronika történetében, sok ember nagy-nagy bánatára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés