Packard Bell Social Networks: közösségi oldalak gombnyomásra

A Packard Bell idei termékfelhozatalának egyik apró újítása egy új gomb a notebookok billentyűzetén, és a hozzá kapcsolódó – előre feltelepített – Social Networks program, valamint annak szolgáltatásai. A Cyberlinkkel karöltve fejlesztett keretprogram az olyan népszerű közösségi oldalakat fogja egy csokorba, mint a Facebook, Twitter, YouTube, Flickr, és használhatjuk azokat anélkül, hogy meg kéne nyitnunk a böngészőt.

Az alkalmazás felépítésre rendkívül egyszerű. Minden egyes szolgáltatásnak, amit használni akarunk, megadjuk a bejelentkezéshez szükséges adatainkat, majd ezek funkciói jól elkülönítve, szeparált fülek alatt jelennek meg. Apropó, funkciók: gyakorlatilag minden létfontosságú elem elérhető az egyes szolgáltatásokon belül. Például a Facebook esetében láthatjuk a mások avatarját, státuszát, a kommenteket, képeket, videókat, és akár mi is hozzászólhatunk az eseményekhez. A felső menüsorban a legfontosabb és legsűrűbben használt funkciók csoportosulnak, így ezek eléréséhez sem kell a böngészőt megnyitni.


[+]

Ugyanez a helyzet a Twitter, Flickr és YouTube esetében is, sőt utóbbinál a videó külön ablakban jelenik meg, ahol a felbontás ugyanúgy megváltoztatható, mintha böngészőt használnánk, és természetesen a megosztási lehetőségek (akár beágyazott kóddal) is elérhetők.


[+]

Visszatérve egy pillanatra még magára a billentyűre, ennek szerepe az alkalmazás megnyitása és újabb nyomásra kis méretre csukása – a program alapállapotban csak kis helyet foglal el a képernyőn, a gomb megnyomására egy oldalsávhoz hasonló méretű alkalmazás nyílik meg. Végezetül pedig egy kis technikai információ: a program 35 MB-ot foglal el a merevlemezen, működése pedig körülbelül 45-50 MB memóriát emészt fel.

Azóta történt

Előzmények