Packard Bell imedia L asztali PC-k érkeznek Ivy Bridge APU-val és Windows 8-cal

A Packard Bell a különféle notebookok mellett az imedia L komplett asztali konfigurációk értékesítését is megkezdi még az idei ősz folyamán. Az elsősorban irodai és multimédiás célokra készített sorozat egyik mintapéldányát már volt alkalmunk lencsevégre kapni az Expert napon, de most nyugodt körülmények között, belülről és alaposabban is szemügyre vehettük az új jövevényt.


[+]

A microATX méretű ház véleményünk szerint egészen tisztességes külső megjelenést kapott és a felhasznált műanyagok minősége is kellemes – a váz természetesen festetlen acél. Az előlapon a méretes Packard Bell embléma felett két 5,25"-es rekesz található, melyek mindegyike már gyári állapotban foglalt: a felsőben egy SATA csatolófelületű DVD-író, alatta pedig egy (üres) SATA merevlemez rack foglal helyet. Mindkét egység gombnyomásra nyíló csapóajtó mögött helyezkedik el, a hozzájuk tartozó gombok pedig a ház jobb oldalán, közvetlenül a rekeszek mellett helyezkednek el; az optikai meghajtó gombja a tálcát is nyitja-zárja, a rackhez tartozó viszont csak az előlapot nyitja, bezárni már kézzel kell.


[+]

A ház előlapjának és tetejének találkozásánál található az I/O panel két darab 3,5 mm-es jack aljzattal és egy pár USB 2.0-s kapuval, valamint itt található az xD/MS/MS Pro/MMC/SD/SDHC kártyaolvasó is. A bekapcsolt állapotban fehéren világító bekapcsológomb valamivel hátrébb a ház tetején kapott helyet, Reset viszont - sok más neves gyártó komplett PC-jéhez hasonlóan - nincs.


[+]

Belülről vizsgálva látható a mATX alaplap, melyre Acer Inc. van szitázva, így le sem tagadhatná rokonságát a gyártóval. Természetesen valamelyik OEM gyártó termékéről van szó, mely 1-2 helyen foghíjasra sikeredett; értjük ezalatt, hogy a négy memóriafoglalat helyett csak kettő kapott helyet, USB kivezetésből is kettővel kevesebb van. Apropó, USB-vel kapcsolatosan nem túl jó hír, hogy 3.0-s portból egyet sem kapunk, így be kell érni a 2.0-s kapukkal, melyből csak hat darab jár a vásárlónak.


[+]

Az egyetlen PCIe x16 foglalatban egy (szintén OEM) NVIDIA GeForce GT 620 VGA foglal helyet, három darab x1 viszont üresen várja sorsát – egy Wi-Fi kártya például alapból beleugorhat, hogy a kevés USB-t ne arra pazaroljuk. Tesztalanyunkban a processzor szerepét egy Intel Core i5-3450 (Ivy Bridge) töltötte be, de lesz belőle gyengébb verzió Core i3-3220 CPU-val. A memória jelen esetben 1 x 4 GB DDR3, de a végleges konfigurációban 2 x 2 vagy 2 x 4 GB felállással találkozhatunk majd.


[+]

Hasonló variálás lesz majd a grafikus vezérlővel, ugyanis az említett Core i3-as processzorhoz AMD Radeon HD 7350 VGA jár, míg az i5-höz GT 630 dukál majd. Tárolók terén az említett optikai meghajtón felül egy darab 3,5"-es 1 TB-os WD Green SATA egységgel találkoztunk a tesztgépben, ami a racken keresztül még egy 3,5"-es darabbal kiegészíthető. Szerencsére a házban van egy felfogatópont 2,5"-es tároló számára, amihez oda van vezetve a maradék SATA adat- és tápkábel is, így házilag opcionálisan egy SSD-t is könnyen beszerelhetünk.


[+]

A tápellátásról egy 250 wattos, passzív PFC-s FSP tápegység gondoskodik, ami elegendő az adott konfiguráció kiszolgálására, de később vélhetően cserélni kell, ha jóval erősebb VGA-t szeretnénk majd használni. A hűtés minden fontos hardverelem esetében aktív, a ház szellőzését pedig egy 92 mm-es Sunon MagLev ventilátorra bízták. Az összeállítás részét képezi egy billentyűzet és egér kombó jelenlegi formájában ps/2 csatlakozóval, de ez még megváltozhat a végleges kiadásig, akárcsak az operációs rendszer, mely Windows 8 lesz a jelenlegi Windows 7 Home Premium helyett.


[+]

Az árak egyelőre képlékenyek, de jelenlegi állás szerint az árcédulák konfigurációtól függően 160-200 000 forint között alakulnak majd, amiben természetesen az operációs rendszer is benne foglaltatik.

Azóta történt

Előzmények