A 10”-es Point of View tablet az egyik legolcsóbb kategóriájában

A tablet őrület csak nem akar csillapodni, sőt, a jelek szerint egyre nagyobb rá a kereslet, ezért egyik gyártó sem akar kimaradni a buliból, aki csak tudja, szeretné meglovagolni ezt a trendhullámot némi profit reményében. Az eszközök képessége és ezzel együtt vételára között alapos szórás figyelhető meg, a két véglet között akár nagyságrendnyi eltérés is tapasztalható, arról pedig minden márka maga dönt, hogy csak egy konkrét szegmensre koncentrálnak, vagy széleskörű kínálattal szeretnék levadászni a potenciális vásárlókat.

A Point of View legújabb tabletje, a ProTab2 XXL például ahhoz képest, hogy 10 hüvelykes kijelzőt kapott, kifejezetten baráti, 169 eurós árcédulával indították útra, ebből viszont sejteni lehet, hogy némi kompromisszumra szorultak a költségek alacsonyan tartásához. A gép lelkét egy 1 GHz-en ketyegő ARM Cortex A8 SoC képzi, ami mai viszonylatban nem egy erőgép, de a Mali 200-as grafikus alegységgel kiegészülve átlagos használatra és videózásra minden bizonnyal elégséges. Memóriából 512 MB DDR3 került a ProTab2 XXL-be, az adatok tárolása 4 GB áll rendelkezésre, ami egy MicroSD kártyával szabadon bővíthető.

Az ötpontos érintés egyidejű érzékelésére képes kapacitív kijelző felbontása is valamivel moderáltabb, jelen esetben 1024x600-zal kell beérnünk, vagyis az átlag netbook pixelsűrűséget nyújtja. A 267 x 164 x 14 mm-es, 380 grammos készülék oldalán egy teljes méretű USB 2.0, egy mini USB 2.0, egy mini HDMI (1.4), a már említett kártyaolvasó és egy fülhallgató kimenet található.

Egy 0,3 megapixeles előlapi kamerával és az IEEE 802.11 b/g/n Wi-Fi adapterrel válik teljessé a kép. Tehát a szigorúan vett minimumot nyújtja, így akinek nincs ennél többre szüksége, annak érdemes lehet a POV ezen variánsát is szemügyre venni. A ProTab2 XXL bizonyos országokban már elérhető, széleskörű terjesztésének dátumát azonban egyelőre homály fedi.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés