Az Oculus szerint a mobil piac lesz a VR jövője

Jack McCauley, a vállalat társalapítója egyértelműnek látja az irányt.

Az Oculus a VR-piacot két irányból támadja jelenleg. Egyrészt ott van a PC-re köthető Oculus Rift, amely az asztali megoldásnak számít, illetve a Samsung Gear VR termékcsalád, ami az Oculus Mobile futtatási környezetet használja. Az igazi kérdés az, hogy hol van a VR jövője, hiszen abban mindenki biztos, hogy a virtuális valóság korszakalkotó, de a terjedéshez megfelelő hardveres alapot még nehéz behatárolni.

Jack McCauley, a Facebook által felvásárolt Oculus társalapítója a TechRadar számára adott interjúban elmondta, hogy a cég merre fog továbbhaladni. Egyrészt a Rift árát le kell vinni. Az aktuális verzió nehéz és drágán gyártható. Az költségek és a tömeg csökkentése érdekében még az is elfogadható, ha néhány kevésbé lényeges funkciótól megfosztják a rendszert.

A mobil irány egészen más, mivel Jack McCauley szerint a Gear VR termékcsalád telitalálat lett, amit az ötmillió eladott példány is bizonyít. A számok miatt az Oculus társalapítója úgy gondolja, hogy a virtuális valóság piaca inkább a mobil megoldások felé menetel, semmint a PC-s opciók felé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés