Hirdetés

NZXT Switch 810 hibrid ház – minden egyben, amire csak szükség lehet

Az NZXT frissen bejelentett teljes méretű toronyháza, ha megjelenésével nem is fog osztatlan sikert aratni, funkcionalitása mindenképp figyelemreméltó. A monstrum 235 x 595 X 585 mm-es kiterjedéséhez 9,1 kilogrammos tömeg párosul, anyaghasználata acél és alumínium. Pont a csillogós műanyag felületekért kapják a legtöbb kritikát az NZXT házak, de ettől függetlenül igen sikeresek, ezért a gyártó sem nagyon igyekszik változtatni a stratégián.


[+]

A Switch 810 előlapja elég egyszerű, az egyhangú szimmetriát az alján ferde légbeömlő nyílással bolondították meg. Fent 4 x 5,25”-es külső meghajtóhely látható, melyből a legfelső csapóajtós az optikai meghajtó egységes elrejtése végett, míg az alsó egy mozdulattal eltávolítható, mögötte egy SATA csatlakozós adattárolókat fogadó hot-swap keret rejtőzködik. A meghajtók felett egy másik ajtó mögött 2 x USB 2.0 és 2 x USB 3.0 port, audiocsatlakozók, valamint SD memória kártyaolvasó található, ezen kívül a RESET gomb és a LED megvilágítás gombja is itt található (erről majd később).


[+]

A ház egész tetején egy kopoltyúra emlékeztető panel terpeszkedik, mely szükség esetén zárható, így a felhasználó igényeinek megfelelően választhat a kiváló hűtés és a hangtalan működés között (innen a gyártó által használt hibrid jelző).


[+]

Ablakos oldallapját kézzel oldható csavarok rögzítik, de egy középső pöcök önmagában is megtartja a panelt, amit így egy rugós mechanikának köszönhetően pillanatok alatt eltávolíthatunk. Ezek után hatalmas beltér látványa tárul elénk, a specifikáció szerint Extended ATX és XL-ATX deszkák is kényelmesen beférnek.


[+]

Az adattárolók két külön eltávolítható merevlemezkeretbe szerelhetők, a meghajtók rezgéselnyelő fiókokban kerülnek beszerelésre. A keretekre speciális dönthető konzolon 140 mm-es ventilátorok rögzíthetők, így a légáramlatot konkrétan a videokártyára vagy a processzor környékére fókuszálhatjuk. Az alaplap szerelőablaka körül rengeteg, gumiajtóval ellátott kábelbújtató rés sorakozik, valamint a tálca hátán egy ventilátorokat tápláló áramkör is fellelhető, így a lehető legrendezettebb beltér érhető el mindenféle keresztben lógó kábelek nélkül.


[+]

Hűtési rendszere minden igényt kielégítő, gyárilag 4 x 140 mm-es ventilátor gondoskodik a huzatról, mely akár tízre is bővíthető. A ház tetejében a kopoltyú mögött 3 x 120/140 mm-es légkavarónak van hely, ráadásul ez a rész alkalmas bármilyen méretesebb (360/420 mm-es radiátor) vízhűtés beépítésére, és a ház aljában is megfér egy 140/240 mm-es hőcserélő. A tiszta belteret majd minden esetben könnyen eltávolítható porszűrők biztosítják. A már fentebb említett LED-es megvilágítás szerencsére nem mint dizájnelem került a házba, ugyanis a kapcsolható fehér LED az alaplap I/O panelje fölött világít, ami asztal alatt, sötét szobában kotorászva nagy segítség lehet.


[+]

A kontrasztos fekete-fehér és teljesen fekete színben elérhető NZXT Switch 810 ház vételára 169,99 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NZXT

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés