Gyors, PCIe 3.0-s NVMe SSD-t mutat be a CES-en a Plextor

A Plextor neve a hősidőkben az optikai meghajtókról lett ismert, és mind a mai napig kínálnak az optikai korongok olvasására képes egységet, a fő csapásirány azonban mára az SSD lett. Annak ellenére, hogy a cégnek nincs önálló NAND flash gyártókapacitása és a vezérlőket is külső cégektől szerzik be, viszonylag gyorsan, az elsők között tudtak PCI Express foglalatba illeszkedő SSD-vel előrukkolni, és azóta is tudatosan építik a kínálatot, ahogy arról a januárban kezdődő CES-en is meg lehet majd győződni.

A hírek szerint a vállalat ekkor tervezi majd az M6e utódját piacra küldeni, ami nem az M7e jelzést viseli majd magán, azt ugyanis nyáron elkaszálták – állítólag azért, mert egy elhibázott döntés miatt nem tudták felvenni a versenyt a Samsung hasonló tárolójával. Helyette az M8e debütál x4-es PCI Express 3.0-s interfészen, NVMe protokollal, HHHL kártya formájában, de az elődből kiindulva ennek alapja most is egy M.2 egység lesz.

Plextor M6e Black Edition: valami hasonlóra számíthatunk az M8e kapcsán is
Plextor M6e Black Edition: valami hasonlóra számíthatunk az M8e kapcsán is [+]

Egyelőre a sebességgel és az elérhető tárkapacitásokkal kapcsolatosan nem sok információ derült ki, de annyit előzetesen elárultak, hogy a 4 kB-os blokkokon végrehajtott olvasási és írási teljesítmény eléri a 270 000/150 000 IOPS-t. Emellett elérhető lesz két szolgáltatás, a PlexTurbo RAM gyorsítótár és a PlexVault adattitkosítás.

Árakat a Plextor értelemszerűen nem közölt, de annyit még elejtettek, hogy a kiállításon az M7V is látható lesz, ami szinte biztos, hogy a 2,5"-es M6V utódja lesz, ám ezzel kapcsolatban semmi konkrétat nem tudni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés