Computex 2016: Avexir SSD-k és memóriák

A vállalat az újdonságok mellett a modokat sem vetette meg.

Az Avexir sem ment üres kézzel a Computexre, így a standjukon találtunk pár új terméket, amelyek közül kettő az SSD-, míg egy memóriapiacra fókuszál. Utóbbinál maradva ez a fejlesztés a Raiden család tagja lesz, és a Green Tesla névre hallgat. A termék a Red és a Blue Tesla memóriákat egészíti ki, csak értelemszerűen a hűtőbordába épített fénycső zölden világít.

Avexir Green Tesla DDR4
Avexir Green Tesla DDR4 [+]

Az Avexir már nem akar a DDR3 szabványra koncentrálni, így a Green Tesla csak DDR4-es modul formájában lesz elérhető. Ezen belül is az első, kétcsatornás működésre felkészített csomag 2666 MHz-es effektív órajelen üzemelő, 8 GB-os modulokat kap.


[+]

Az SSD-piacra a vállalat egy M100-as jelölésű, 6 Gbps-os SATA interfészre köthető, 2,5 hüvelykes SSD érkezik, amelynek járulékos extrája, hogy üzemeltethető USB 3.1 Type-C aljzatról is. Utóbbi csatoló az ellentétes oldalon található meg. A 7 mm vékony termék 120, 240 és 480 GB-os kapacitással lesz elérhető, továbbá az olvasási és írási teljesítménye elérheti az 540 és 450 MB/s-ot. Mindezek mellett a korábban megjelent S100-hoz hasonlóan az M100 sorozat is kap RGB LED világítást.

Avexir M100 SSD
Avexir M100 SSD [+]

A cég másik megoldása a Raiden PCIe M.2 lesz, de ez valójában nem egy SSD, hanem egy x4-es PCI Express csatolóba helyezhető bővítőkártya, amibe aztán csatlakoztatható egy akár 1 TB-os, AHCI-vel kompatibilis M.2 SSD is. A termék 2 GB/s-os maximális adatátviteli teljesítményt kínál, ugyanakkor a tényleges teljesítmény nagyban függ a behelyezett SSD tempójától, így erre vonatkozó specifikációt a vállalat nem ad meg. Van azonban a bővítőkártyán egy vörös fényt kibocsátó fénycső, tehát ez az újdonság is világít.

Avexir Raiden PCIe M.2 bővítőkártya Avexir Raiden PCIe M.2 bővítőkártya
Avexir Raiden PCIe M.2 bővítőkártya [+]

A vállalat meglovagolta a moddingot is, így számos olyan modot állítottak ki, amelyekben volt valamilyen Avexir komponens. Ezeket az alábbi képről elérhető galériában lehet megtekinteni.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés